Pátek 26.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Svět techniky » CDR.cz
CDR.cz Zdroj: CDR.cz |

Genetické stopy viru ptačí chřipky byly nalezeny i v pasterizovaném mléce

26. 4. 2024 | FDA zjišťuje genetické stopy viru ptačí chřipky v pasterizovaném mléce a provádí další testy, aby určila jejich potenciální riziko pro veřejné zdraví. Zatímco tvrdí, že komerční dodávky mléka zůstávají bezpečné díky pasterizaci, zdůrazňuje potřebu dalšího výzkumu a transparentnosti. Veřejnost může očekávat další aktualizace ohledně bezpečnosti potravinových dodávek. ...

Epic rozdává zdarma dvě hry. Potěší hráče stříleček a RPG her

26. 4. 2024 | Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry, které potěší milovníky stříleček a RPG her.

Rozvojové země jsou hřiště pro hackery

26. 4. 2024 | Kybernetičtí lupiči našli novou půdu, kde se mohou zdokonalovat ve svých praktikách. Jde o rozvojové země v Africe, Asii a Jižní Americe, kde experimentují se svými nejnovějšími ransomwary předtím, než se přesunou do bohatších zemí se sofistikovanějšími obrannými systémy.

Sociální síť Threads už má 150 milionů uživatelů

26. 4. 2024 | Sociální síť Threads, patřící společnosti Meta, dosáhla milníku 150 milionů uživatelů díky nové funkci archivace příspěvků. I přes počáteční pochyby popularita této platformy významně roste, jak sdělil Mark Zuckerberg.

GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti SUPER GAMING OC 16G se představuje

25. 4. 2024 | Grafická karta GeForce RTX 4070 Ti Super představuje jednu z nejnovějších a nejvýkonnějších nabídek společnosti NVIDIA pro herní a grafické aplikace. S novými technologiemi a vylepšeným výkonem nabízí tato karta revoluční zážitek ze hry.

Robopes s plamenometem může být váš za pakatel

25. 4. 2024 | Throwflame z Ohia představuje Thermonatora, prvního robotického psa s plamenometem za méně než 10 000 $. S výkonnou baterií, dosahem 30 stop a funkcemi Wi-Fi a Bluetooth nabízí široké možnosti využití. Nicméně, s takovou mocí přichází i velká zodpovědnost, a proto je důležité používat ho s ohledem na bezpečnost a společenské dopady.

"Halušky" od AI mohou pomoci ve vývoji antibiotik

25. 4. 2024 | Halucinace umělé inteligence se zdají být projevem chyby, ale v oblasti bakteriologie mohou hrát klíčovou roli v hledání nových antibiotik. Model umělé inteligence nazvaný SyntheMol, vyvinutý výzkumníky z Stanford Medicine a McMaster University, identifikoval tisíce potenciálních antibiotik za rekordně krátký čas. Tyto nové sloučeniny ukázaly slibné výsledky v boji proti rezistentním bakteriím a dalším infekcím, což naznačuje nový směr v léčbě a boji prot ...

Windows 11: Nová aktualizace přináší reklamy do nabídky Start

25. 4. 2024 | Aktualizace Windows 11 (KB5036980) přináší reklamy na aplikace do nabídky Start. Tato změna vyvolává obavy ohledně monetizace operačního systému a nedostatečného zohlednění uživatelské zpětné vazby.

NASA se již připravuje na první let Starlineru s posádkou

24. 4. 2024 | NASA se po letech příprav a odkladů blíží k historickému okamžiku - vypuštění svých prvních astronautů na palubu kosmické lodi CST-100 Starliner od Boeing. Tato mise symbolizuje spojení technického úspěchu a lidské odvahy, které posouvá lidstvo blíže k průzkumu vesmíru.

EU se domnívá, že TikTok způsobuje závislost. Zahajuje vyšetřování

24. 4. 2024 | Evropská unie se pouští do dalšího formálního vyšetřování platformy TikTok a obviňuje ji z porušení regionálního zákona o digitálních službách (DSA). Důvodem je údajná návykovost TikTok Lite, menší verze populární sociální aplikace, která má prý negativní dopad na duševní zdraví uživatelů, zejména mladých.

Nejpoužívanější a nejdůležitější klávesové zkratky ve Windows: Znáte je všechny?

24. 4. 2024 | Je až překvapivé, jak pouze malé množství lidí zná jiné klávesové zkratky, než CTRL + C a CTRL + V, a přitom si tím mohou tak zjednodušit život. Připravili jsme proto seznam těch nejzákladnějších a nejpoužívanějších klávesových zkratek, které můžete v operačním systému Windows použít.

Průměrná rychlost pevného internetu v Česku? Vedeme si dobře

23. 4. 2024 | Pomalé načítání webové stránky, video, které se seká, nebo videohovor, který zamrzne uprostřed věty. To všechno jsou noční můry každého, kdo bojuje s pomalým internetem.

Biden podepsal prodloužení kontroverzního programu FISA na další dva roky

23. 4. 2024 | Prezident Biden podepsal kontroverzní opatření, které prodlužuje program FISA na další dva roky, což vyvolalo rozsáhlé diskuse ohledně ochrany soukromí a pravomocí zpravodajských agentur. Rozhodnutí Senátu o prodloužení oddílu 702 signalizuje stále trvající nejednotnost v otázce dodatků a potřebě nápravy problémů programu.

Tesla je v problémech. Mimo propouštění dál zlevňuje Full Self-Driving systém

23. 4. 2024 | Tesla rozhodla o výrazném snížení cen svého kontroverzního softwaru Full Self-Driving o 4 000 dolarů. Tato změna přichází v kontextu dlouhodobých otázek ohledně schopností tohoto softwaru a jeho kompatibility s regulacemi. Zatímco Tesla zdůrazňuje, že současná verze FSD vyžaduje aktivní dohled řidiče a není plně autonomní, nedávné úpravy cen signalizují snahu reagovat na tržní tlaky a regulace. ...

Návrh zákona je schválen: V USA se TikTok možná zakáže natvrdo

22. 4. 2024 | Americká Sněmovna reprezentantů v sobotu odsouhlasila revoluční návrh zákona, který by mohl značně ovlivnit osud oblíbené sociální platformy TikTok v zemi. Tento krok by mohl buď zakázat TikTok nebo vyžadovat jeho prodej.

Zdroj: CDR.cz - https://cdr.cz
18:12:13 | 26.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD