Úterý 23.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Magazín » RadaVeterináře.cz
RadaVeterináře.cz Zdroj: RadaVeterináře.cz |

Alergie u psa: pomůže kozí kolostrum, jablečný ocet nebo kopřiva

25. 5. 2022 | Bohužel ani psi se alergiím nevyhýbají a na vině bývá některá složka ve stravě nebo okolní prostředí. Určit „viníka“ je často běh na dlouhou trať a náročná detektivní práce. Kromě jídla běžně bývá spouštěčem alergie okolní prostředí, ve kterém se pes pohybuje.

Hypoalergenní dýně hokaido jako zdravá dobrota

13. 4. 2022 | Dýně hokaido se stala velmi oblíbenou mezi lidmi, ale věděli jste, že stejně chutná i pejskům a navíc jim nabízí skvělé zdravotní benefity?

11 potravin pro přírodní odčervení psa

23. 3. 2022 | Znáte běžně dostupné potraviny, které kromě množství zdravotních přínosů fungují jako přírodní odčervení psa? Dost možná máte některé doma.

Epilepsie psů a koček: jak ji poznat a jak ji řešit

8. 3. 2022 | Epilepsie u psů i koček mívá různé podoby. Je to chronický stav, který způsobuje opakované záchvaty a téměř ve 100 % případů je kompenzována léky.

Oblečky, teplé boudičky, mazání na tlapky aneb Jak na zimní péči o psa či kočku

26. 1. 2022 | Zima bývá náročná nejen pro lidi, ale i pro naše čtyřnohé miláčky. Ve vlhku a mrazu hrozí psům i venkovním kočkám nachlazení nebo podchlazení, prosolené chodníky jim zase mohou rozleptat tlapky. Jak chladné období domácím mazlíčkům co nejvíce zpříjemnit a zajistit, aby jej přečkali ve zdraví a pohodě?

Chceme mít štěňátka od A do Z - březost feny, porod a následná péče

19. 1. 2022 | Rozmnožování psů není úplně banální záležitost, pokud chcete dodržet všechny standardy čistoty a péče jak o fenu, tak o štěňata. Když se rozhodnete fenku připustit, je dobré mít informace o porodu i následné péči.

3 tipy na vánoční dárky pro majitele pejsků a koček

17. 12. 2021 | Až budete letos vymýšlet dárek k Vánocům pro svého mazlíčka, zkuste na to jít originálně. Podívejte se na naše tři tipy na netradiční vánoční dárky pro milovníky zvířat.

Zácpa u psa nebo kočky - jak vzniká a co na ni platí?

1. 12. 2021 | Zácpa může být pro vašeho psího, či kočičího mazlíčka velmi nebezpečná. Vždy záleží na její příčině i fázi. Veterinární zásah je často nezbytný.

Vyžeňte blechy a klíšťata z kožichu psa i kočky nadobro

10. 11. 2021 | Na trhu existuje mnoho přípravků proti vnějším parazitům. Jsou to obojky, pipety, tablety nebo ultrazvukové přívěsky. Každému chovateli vyhovuje něco jiného, je však důležité myslet i na mazlíčka, ne všechny prostředky a přípravky jsou vhodné pro psa i kočku.

V roce 2022 začne platit centrální evidence psů

3. 11. 2021 | Od začátku příštího roku začne platit novela zákona o veterinární péči a bude zřízena jednotná centrální evidence označených psů a jejich chovatelů. Povede ji Státní veterinární správa.

Dělá na vás „psí oči“? Raději mu je zkontrolujte

26. 10. 2021 | I přesto, že se na ně váš čtyřnohý parťák spoléhá o něco méně než na svůj čumáček, je důležité péči o jeho oči nepodceňovat.

Prevence na veterině: očkování a odčervení

21. 10. 2021 | Pravidelné zdravotní prohlídky jsou důležitou součástí péče o zdraví vašeho mazlíčka. Zvířata nám bohužel nedokáží říct, že je něco trápí, nemoc se proto může projevit až v pozdějším stadiu.

Kolik stojí péče o psa? Jejich počet vzrostl o 15%

12. 10. 2021 | Podle zatím posledního většího průzkumu na téma domácích mazlíčků v Česku, který v roce 2019 provedla agentura Nielsen Admosphere, vlastní psa 40 % obyvatel České republiky.

Podle čeho vybrat štěně? Zvažte plemeno, jeho povahu, náročnost na výcvik i zdraví

7. 9. 2021 | Výběr štěněte by měl být velmi promyšlený a uvážený. Pamatujte, že zvíře nepořizujete dětem, nepořizujete jej ani jako kamaráda ke stávajícímu mazlíčku. Pořizujete si člena rodiny, závazek a tvora, za kterého budete po celý jeho život zodpovědní.

První pomoc: uštknutí hadem

26. 5. 2021 | V našich podmínkách se setkáváme pouze s jedním druhem jedovatého hada, a tím je zmije obecná. Nejčastěji jí můžeme spatřit v období dubna až října. Zmije je velmi plachá a na zvíře zaútočí pouze v sebeobraně nebo pokud je vylekána.

První pomoc: cizí tělesa v kůži a srsti

23. 4. 2021 | Příčinou tohoto typu úrazu jsou nehody způsobené ostrými předměty, jako je například nůž, klacek při aportování, osina nebo střepy, které naruší kůži nebo podkoží a mohou se bohužel dostat mnohem hlouběji.

První pomoc: otrava jedy

12. 3. 2021 | Jed je jinými slovy toxická látka, která má v různých dávkách za určitých situací toxický účinek na živý organismus. Míra toxicity je definována zkratkou LD50 – je to letální (smrtelná dávka) při které uhyne 50% jedinců.

První pomoc: když má zvíře zánět

18. 2. 2021 | Zánět je obrannou reakcí organismu na poškození tkáně. Záněty se projevují se v různých místech a s různou intenzitou. U některých typů stačí počkat, jak se s ním organismus vyrovná, některé naopak vyžadují léčbu a tedy i návštěvu veterináře.

První pomoc: když zvíře zvrací nebo je mu nevolno

10. 2. 2021 | Vše, co se zdá jako zvracení, nemusí být zvracení. Rozlišujeme dva základní termíny, a to regurgitaci a samotné zvracení. V článku se dozvíte důvody zvracení a jak zvířátku pomoci.

První pomoc: když psa nebo kočku bodne hmyz

1. 2. 2021 | Bodnutí hmyzem patří zejména v létě mezi nejčastější poranění. Dochází k němu zpravidla při zájmu zvířete o zmíněný hmyz, když ho chytá ho do tlamy a nebo strká hlavu do hnízda. Pokud dospělé zvíře netrpí alergií a dostane žihadlo jinam než na některé z citlivých míst, pocítí bolest, ale nic vážného to s velkou pravděpodobností nebude. Jindy je však potřeba mít se na pozoru.

Zdroj: RadaVeterináře.cz - https://radaveterinare.cz
14:12:31 | 23.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD