Čtvrtek 18.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Domácí » Český rozhlas
Český rozhlas Zdroj: Český rozhlas |

S letními pneumatikami na Vysočině nevyjíždějte, varují silničáři. Podle meteorologů bude mrznout

18. 4. 2024 | Silnice na Vysočině mohou podle meteorologů v nejbližších dnech zejména po ránu namrzat, ve vyšších polohách kraje by mohlo sněžit. V tomto počasí by podle krajských silničářů měli zvážit jízdu především řidiči, kteří už nechali svá auta přezout na letní pneumatiky. Krajská správa a údržba je připravená vyjet se dvěma desítkami sypačů, řekl ve čtvrtek její ředitel Radovan Necid.

Bohdalov by měl vrátit dotaci na hasičské auto. Dodala ho firma z holdingu Agrofert

18. 4. 2024 | Zastupitelé Bohdalova na Žďársku se budou radit, jestli vrátí skoro milionovou dotaci na dopravní auto pro místní hasiče. Vůz v roce 2019 dodala firma Agrotec, která patří do holdingu Agrofert. Ministerstvo pro místní rozvoj chce peníze vrátit kvůli střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše z hnutí ANO. Podle starosty se ale odvolává na audit, jehož výsledky byly veřejně známé až dva roky poté, co Bohdalov auto pořizoval. ...

Automatizované metro bez řidičů. Dopravní podnik vypsal tendr za asi 86 miliard na vlaky pro linky C a D

18. 4. 2024 | Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr s předpokládanou hodnotou zhruba 86 miliard korun bez DPH na nákup automatizovaných vlakových souprav určených pro linky metra C a D. Součástí zakázky budou také další potřebné technologie a úpravy stanic a dep. V tiskové zprávě to ve čtvrtek sdělil vedoucí komunikačního odboru DPP Daniel Šabík.

Včel létá méně. Teplotní výkyvy jim nesvědčí a ovocnáři se obávají horšího opylení stromů

18. 4. 2024 | Ovocné stromy a řepka začaly kvést kvůli rekordně teplému jaru o měsíc dřív a najednou. Včel, které by je opylily, je ale málo. Všechny létavky se ještě nestačily vylíhnout, většina včelstev je proto oslabených. To může ovlivnit letošní úrodu ovoce.

Pěstitelé ovoce se kvůli výraznému ochlazení obávají o úrodu. Rozkvetlé stromy se proto snaží ochránit

18. 4. 2024 | Česko zasáhlo výrazné ochlazení. Nízké noční teploty dělají starosti hlavně pěstitelům ovoce. Stromy totiž díky teplému počasí v minulých týdnech vykvetly mnohem dřív než obvykle a mrazy by je mohly poškodit.

‚Nesvítilo se tam.‘ Policie chytila zloděje, který se vloupal do domu masového střelce z fakulty

18. 4. 2024 | Policie po čtyřměsíčním pátrání dopadla muže podezřelého z vloupání do domu v Hostouni na Kladensku, kde bydlel střelec z pražské filozofické fakulty a Klánovického lesa. Zadržen byl při silniční kontrole, během výslechu se k činu přiznal, jak pro iROZHLAS.cz a Radiožurnál řekla středočeská policejní mluvčí Michaela Richterová. Muž v obci vykradl na přelomu roku celkem dva domy, vybral si je podle svých slov náhodně, protože se v nich nesvítilo. ...

Kamiony u Brna budou hlídat nové kamery. Na dálnici předjíždění, ve městě vjezdy do zákazů

18. 4. 2024 | Jihomoravští policisté plánují na dálnici D2 u křížení s D1 u Brna důkladněji kontrolovat zákaz předjíždění pro kamiony. S Ředitelstvím silnic a dálnic toto úterý jednali o nainstalování nových kamer na mýtné brány. Z nich by stovkám hříšníků automaticky chodily pokuty. Šlo by o vůbec první využití takového systému na českých dálnicích. Kamery by mohly pomoct i jinde poblíž dálnice, třeba v Modřicích, které trápí vjezdy kamionů do zákazů. ...

Na Šumavě napadlo do deseti centimetrů sněhu. Přes Strážný neprojedou nákladní vozidla

18. 4. 2024 | Na Šumavě ve čtvrtek ráno napadlo do deseti centimetrů sněhu. Mráz a sněžení komplikuje dopravu. Cesty musí upravovat silničáři s pluhy. U Želnavy na Prachaticku je nesjízdná silnice I/39, kde uvízl kamion. Problémy jsou také u Strážného. Počasí může komplikovat dopravu na řadě míst i dopoledne. Týká se to především vyšších poloh.

Policisté odvolali pátrání po dívce ze Stříbra

18. 4. 2024 | Policie ukončila pátrání po dívce, která v úterý odešla z bydliště ve Stříbře na Tachovsku.

Víkendové teploty nepřesáhnou devět stupňů, uvádí meteorologové. Přeháňky budou smíšené i sněhové

18. 4. 2024 | Počasí v Česku zůstane oblačné a chladné až do příštího týdne, o víkendu teploty nepřesáhnou devět stupňů Celsia. Noci mohou být mrazivé, podobně jako noc na čtvrtek, kdy teploměr ukázal až osm stupňů pod nulou. Přeháňky budou i smíšené a sněhové, v některých dnech i v nižších polohách. Vyplývá to z předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V Davli se otevřelo nové veřejné přístaviště pro malé lodě. Je první mezi Prahou a Slapskou přehradou

18. 4. 2024 | Ředitelství vodních cest otevřelo v Davli u Prahy nové veřejné přístaviště. Zakotví u něj až deset lodí a největší z nich může mít až 20 metrů na délku. Jedná se o první místo pro rekreační lodě mezi Prahou a Slapskou přehradou. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) předpokládá, že turistická přístaviště mohou přilákat i návštěvníky ze zahraničí.

‚Porvat se‘ pro dobrou věc. Vojáci a policisté se utkají v charitativních zápasech na pomoc veteránům

18. 4. 2024 | Když proti sobě postavíte vojáka či policistu a profesionálního zápasníka, kdo vyhraje? To se dozvědí diváci prvního charitativního turnaje Fighters for Veterans. Začátkem května se v něm utká třeba velitel českých výsadkářů Petr Matouš s profesionálním UFC zápasníkem Davidem Dvořákem. Výtěžek poputuje do Vojenského fondu solidarity, skrze který chtějí vojáci a sportovci podpořit válečné veterány. Lepší péči o ně plánuje také ministerstvo obrany. ...

Agrofert zažaloval ministerstvo zemědělství. Chce zvrátit, že musel kvůli Babišově střetu vrátit dotaci

18. 4. 2024 | Drůbežářský podnik Schrom Farms z koncernu Agrofert podal žalobu na ministerstvo zemědělství, zjistily iROZHLAS.cz a Radiožurnál. Snaží se tak bránit tomu, že musel vrátit dotaci 1,6 milionu korun, kterou Česko nedostane kvůli střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO). Už loni se společnost přitom o podobnou věc pokusila před Soudním dvorem Evropské unie. Neúspěšně.

Kdy, kde a jak hlasovat ve volbách do Evropského parlamentu? K urnám se půjde už na začátku června

18. 4. 2024 | Už na začátku června Češi rozhodnou o tom, které kandidáty vyšlou do Evropského parlamentu. Po pěti letech tak v Bruselu a ve Štasburku zasedne 720 nově zvolených europoslanců, 21 z toho z Česka. Kdy a jak volit popisuje přehledně server iROZHLAS.cz.

‚Klidové zóny odporují tomu dostat lidi do města.‘ Prostějovským obchodníkům chybí parkování

17. 4. 2024 | Zástupci prostějovské radnice jednali v polovině dubna s několika desítkami podnikatelů o tom, jak zabránit vylidňování centra města. Podle majitelů obchodů by vedení Prostějova mělo zvážit povolení alespoň dočasného vjezdu na centrální náměstí a také přidat parkovací místa. Vedení samosprávy to zvažuje.

Booking.com zaplatí pokutu 8,3 milionu, potvrdil český soud. Web si domlouval s hotely lepší podmínky

17. 4. 2024 | Nejvyšší správní soud (NSS) definitivně potvrdil pokutu 8,3 milionu korun, kterou v roce 2019 vyměřil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) rezervačnímu portálu ubytování Booking.com. Vyplývá to z rozhodnutí zveřejněného na úřední desce soudu. Soud zamítl kasační stížnost společnosti Booking.com proti rozsudku Krajského soudu v Brně, který pokutu ÚOHS potvrzoval.

Na Českobudějovicku havaroval autobus, sjel do příkopu. Řidička měla pozitivní test na drogy

17. 4. 2024 | U Lišova na Českobudějovicku ve středu odpoledne havaroval autobus. Řidička, která sjela s autobusem mimo vozovku, měla pozitivní test na omamné a psychotropní látky. Novináře o tom informovala jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. V autobuse cestovali dva lidé. Podle informací hasičů na síti X vyvázli bez zranění, řidičku si převzali zdravotníci.

Omezte dopravu, vyzvali lidé z Prahy 4 stavební firmu Strabag. Ta jim vyhoví, zabere ale opravené hřiště

17. 4. 2024 | Obyvatelům Prahy 4 se nelíbí plány firmy Strabag. Ta chce na sídlišti Zelená liška postavit bytový dům a kvůli pracím dočasně zabrat dětské hřiště. Proti záměru společnosti sepsali petici.

Sociolog: Máte našetřeno, nedostanete dávky. Aby o ně nežádali ti, kdo neplatili odvody a mají nízký důchod

17. 4. 2024 | Ministerstvo práce navrhuje zavést takzvaný majetkový test. „Aby na dávku neměly nárok domácnosti, které mají statisícové úspory,“ vysvětluje sociolog Daniel Prokop ze společnosti PAQ Research. „Dnes příspěvky jak na bydlení, tak na děti může čerpat teoreticky domácnost, která má miliony na účtu,“ říká pro Radiožurnál s tím, že dnes paradoxně stát odebírá dávky v hmotné nouzi těm nejchudším, když si pár tisíc korun odloží stranou. ...

Muž ‚dlouhodobě‘ opravoval znehodnocené zbraně a nelegálně je prodával dál. Hrozí mu osm let vězení

17. 4. 2024 | Policisté z Národní centrály proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě počátkem letošního roku při domovních prohlídkách na různých místech v Česku zajistili desítky nelegálně držených střelných zbraní a obvinili člověka, který podle nich upravoval dříve znehodnocené zbraně a následně je prodával.

Zdroj: Český rozhlas - https://rozhlas.cz
18:10:59 | 18.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD