Čtvrtek 25.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Zahraničí » PrvníZprávy.cz
PrvníZprávy.cz Zdroj: PrvníZprávy.cz |

Polský ministr obrany: Vrátíme na Ukrajinu mužské uprchlíky, ať bojují!

25. 4. 2024 | Polsko je připraveno pomoci Kyjevu s návratem ukrajinských mužských uprchlíků ve vojenském věku do jejich vlasti. Ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysh to uvedl ve středu v rozhovoru pro kanál Polsat News, uvádí agentura Reuters.

TikTok se vyhýbá sankcím EU, v USA čelí ultimátu

25. 4. 2024 | Společnost ByteDance, matka populární aplikace TikTok, je pod tlakem kvůli svým vazbám na čínskou vládu. Zatímco v Evropské unii se jí podařilo vyhnout pokutě, v USA je situace naléhavější.

ANO se obrátilo na Ústavní soud kvůli změnám ve stavebním spoření

25. 4. 2024 | Od letoška se snížila maximální výše státní podpory pro stavební spoření z 2000 na 1000 korun ročně, změna se dotkla nových i existujících smluv. Hnutí ANO napadlo změny u Ústavního soudu.

Hrozí stávka v justici? Blažek věří, že protesty odvrátí

25. 4. 2024 | Stávka administrativních pracovníků v justici, kteří si stěžují na nízké platy, by byla vážným signálem vůči vládě. Na dotazy novinářů to uvedl ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS).

Je Trump imunní vůči trestnímu stíhání?

25. 4. 2024 | Otázka, zda má bývalý prezident Donald Trump imunitu vůči trestnímu stíhání za své činy ve funkci, je nyní v rukou Nejvyššího soudu USA. Dnes v 16 hodin středoevropského času bude soud poslouchat argumenty obou stran.

Jak se zachovat při nálezu použité injekční stříkačky

25. 4. 2024 | Sběru použitých injekčních stříkaček a jehel se věnují strážníci při hlídkové činnosti celoročně.

Město Jičín zakoupí Lavičku Rumcajsovy rodiny

25. 4. 2024 | Rada města schválila odkoupení uměleckého díla Lavička Rumcajsovy rodiny od jejích autorů Jana Rampase, Štěpánky Novotné a Luboše Marxe za celkovou cenu 300 tisíc Kč, která bude uhrazena ve dvou stejných splátkách.

Biden podepsal zákon, který nutí čínské majitele k prodeji TikToku

25. 4. 2024 | Americký prezident Joe Biden podepsal ve středu zákon, který nutí čínské majitele k prodeji TikToku. Je to další krok, který by mohl vést k národnímu zákazu aplikace.

Vláda absolutně nefunguje a nestará se o občany, říká Zaorálek

25. 4. 2024 | Na dnešní tiskové konferenci SOCDEM zazněla ostrá kritika vládních kroků směrem k zaměstnancům i důchodcům. Lídr pro volby do Evropského parlamentu Lubomír Zaorálek dokonce prohlásil, že vláda má dva nepřátele - odbory a Putina.

Hra, set a zápas pro Putina! Pokusy Washingtonu končí fiaskem…

25. 4. 2024 | Pokusy Washingtonu způsobit Rusku fatální škody a destabilizovat jeho vládu nejenže selhaly, ale vedly k drastickému oslabení NATO a otřesené image Spojených států po celém světě.

AgoraVox: NE ukrajinské vlajce 9.června

25. 4. 2024 | Jak možná víte, volby se budou konat 9.června. Jedná se o evropské volby, kde různé národy Unie určují své politické zástupce ve Štrasburku a v Bruselu, píše se na francouzském webu AgoraVox.

Hanna Kramer: Polsko je pro Ukrajince země snů, pro Poláky peklo

25. 4. 2024 | Politika polské vlády vůči Ukrajině vedla k tomu, že Polsko se nyní stalo zemí imigrantů. Polští politici hráli diplomacii, přesvědčovali nás o nutnosti pomoci „chudým Ukrajincům“ a vyčlenili na tento účel miliardy zlotých, píše Hanna Kramer na polském webu Dziennik Polityczny.

Ukrajina: Hlavním problémem nejsou zbraně, ale nedostatek rekrutů

25. 4. 2024 | Soudě podle mapy ukrajinského zdroje Deep State postup Rusů do Očeretina pokračuje - Ruská federace již ovládá asi dvě třetiny vesnice na obou stranách železnice, píše se na ukrajinském webu Strana.

Středověká štola Johannes vstoupí 1. května do jubilejní sezóny

25. 4. 2024 | Podobně jako všechny hornické památky Hornické krajiny Krušnohoří / Erzgebirge na české a saské straně si bude od května do září připomínat 5 let od zápisu na seznam světového dědictví UNESCO. Unikátní důlní dílo zahájí svoji již desátou turistickou sezónu na Zlatém Kopci u Božího Daru.

Je vaše obec přátelská rodině a seniorům? Přihlaste se do soutěže

25. 4. 2024 | Společná setkání, výlety, sousedská posezení a další různé akce. Pořádáte ve své obci aktivity pro rodiny a seniory, které posilují vztahy a společenskou soudržnost? Můžete se zapojit do soutěže Obec přátelská rodině a seniorům. Vítěze čeká finanční odměna.

Zlínský kraj vybuduje v Luhačovicích základnu pro záchranku

25. 4. 2024 | Na mapu výjezdových stanic Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje přibude nová, v pořadí sedmnáctá základna. Postavena bude v Luhačovicích. První posádka by z ní mohla vyjet už za rok a půl. 

Čína hromadí zásoby kritických komodit, co to může znamenat?

25. 4. 2024 | << GLOSA >> Od začátku února došlo na londýnské burze k výraznému zdražení mědi. Na dohled psychologické hranice 10.000 dolarů za tunu táhne měď jak napjatá situace na straně nabídky, tak především silná poptávka z Číny.

Nová přeložka umožní nájezd na D3 a bude základem pro obchvat Srubce

25. 4. 2024 | Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádražní komunikace. Konkrétně dopravní přeložky silnic II/156 a II/157.

Lamy alpaky dostaly letní sestřih

25. 4. 2024 | Lamy alpaky z děčínské zoologické zahrady prošly minulý týden kadeřnickým salónem. Po dvou letech absolvovaly opět sestřih srsti.

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

25. 4. 2024 | V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 % motoristů. Výjimkou nebylo překročení bezmála o 100 km/hod.

Zdroj: PrvníZprávy.cz - prvnizpravy.cz
18:13:18 | 25.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD