Pátek 19.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Ekonomika » Patria.cz
Patria.cz Zdroj: Patria.cz |

Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

19. 4. 2024 | Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix

18. 4. 2024 | Americké akciové trhy mají za sebou nevýraznou obchodní seanci., když hlavní indexy po většinu dne hledaly směr. Dnešní den přinesl celkem dost nových makroekonomických údajů, ale ani jeden z nich nebyl pro trhy příliš významný.

Růst cen akcií a cena za riziko

18. 4. 2024 | Na akciovém trhu investoři podle zaběhnutého pohledu vyžadují vyšší návratnost, než nabízí „bezrizikové“ vládní dluhopisy. Tato riziková prémie akcií má odrážet jejich vyšší riziko a její pohyb by měl ovlivňovat hodnotu akcií.

DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá

18. 4. 2024 | Akcie odpoledne většinou rostou a klíčové indexy se drží v plusu. Zmínit můžeme starý dobrý DJIA se ziskem 0,8 pct, který nechává ostatní dnes za sebou.

Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2

18. 4. 2024 | Průměrné nájemné v České republice v prvním čtvrtletí vzrostlo mezičtvrtletně o procento na 295 korun za metr čtvereční. Nejvýznamněji vzrostlo nájemné v Olomouci o 4,3 procenta a o 3,1 procenta v Hradci Králové.

Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00

18. 4. 2024 | Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí

18. 4. 2024 | Poslední čísla týkající se vývoje inflace v americké ekonomice jsou skutečně zklamáním. Nicméně současné oslabování akciového trhu je jen přechodné. Na CNBC to uvedl Tom Lee z Fundstrat Global Advisors, který svým klientům radí, aby při korekci kupovali.

Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity

18. 4. 2024 | Evropská centrální banka nemůže zcela ignorovat dynamiku inflace a měnovou politiku v USA, když vytyčuje svou vlastní cestu, řekl člen Rady guvernérů Bostjan Vasle.

Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech

18. 4. 2024 | Společnost Taiwan Semiconductor Manufacturing předložila lepší než předpokládaný výhled tržeb a zůstala u plánů utratit v roce 2024 až 32 miliard dolarů, čímž podpořila očekávání trvalého růstu poptávky po umělé inteligenci.

Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?

18. 4. 2024 | Čtvrteční dopoledne vypadá na trzích o poznání lépe než středeční odpoledne, kdy jsme sledovali pokles Wall Street. Evropské akciové indexy se naopak zvedají, ale nejde o příliš přesvědčivý odraz vzhůru.

Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic

18. 4. 2024 | Německé podniky hodlají v letošním roce snižovat investice. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnil mnichovský ekonomický institut Ifo. Index investičních očekávání v březnu podle průzkumu klesl na minus 0,1 bodu z listopadových 1,2 bodu.

Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?

18. 4. 2024 | Bývalý šéf ECB Mario Draghi dostal od Evropské komise nelehký úkol – do konce června má jeho tým vypracovat zprávu, jak zvýšit konkurenceschopnost evropské ekonomiky, zejména ve vztahu k USA a Číně.

EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI

18. 4. 2024 | Evropská komise nebude formálně vyšetřovat investici americké společnosti Microsoft do firmy OpenAI, která vyvinula populární chatovací systém ChatGPT založený na umělé inteligenci (AI).

Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené

18. 4. 2024 | Evropská komise nebude formálně vyšetřovat investici americké společnosti Microsoft do firmy OpenAI. Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA.

Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy

18. 4. 2024 | Dynamika inflace a hrozby pro růst jsou přesvědčivým argumentem pro německé dluhopisy. Růst spotřebitelských cen v Německu se před dvěma měsíci propadl na nejnižší úroveň za téměř tři roky, těsně nad cíl ECB pro celou eurozónu, a očekává se, že v následujících měsících bude dále klesat.

Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles

17. 4. 2024 | Hlavní akciové indexy v USA od začátku obchodní seance oslabovaly. Trend se na chvíli otočil po 19:00 SEČ, kdy byly zveřejněny informace o úpisu nových amerických státních dluhopisů.

Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA

17. 4. 2024 | Na českém dluhopisovém trhu včera došlo k nečekaným prodejním tlakům, uvádí makléř Patria Finance Martin Uher. Ty ale ustaly, přišli noví zájemci a dluhopisy opět otočily severním směrem, dodává.

Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá

17. 4. 2024 | Dnešek toho z pohledu makrodat mnoho nenabídl. Doznívá tak efekt předchozích čísel, a hlavně prohlášení centrálních bankéřů. Zatímco prezidentka ECB podle nás zůstává u myšlenky na červnové snížení sazeb, předseda Fedu potvrdil, že o tomto kroku se bude uvažovat později, než to dříve vypadalo.

Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje

17. 4. 2024 | Podle BofA inflace v USA o něco klesne, ale pak se začne zase zvedat. Ale Fed i přesto začne cyklus snižování sazeb – viz včerejší úvaha. Dnes se podíváme na jiný scénář, tentokrát od Deutsche Bank.

Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů

17. 4. 2024 | Americká automobilka Tesla dnes požádala akcionáře, aby znovu schválili dohodu o rekordním balíku odměn pro šéfa podniku Elona Muska v hodnotě až 56 miliard dolarů (zhruba 1,3 bilionu Kč).

Zdroj: Patria.cz - patria.cz
08:11:46 | 19.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD