Pátek 29.3.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Bydlení » Estav.cz
Estav.cz Zdroj: Estav.cz |

Požár panelového domu na Slovensku. Jak poškodil nosné konstrukce domu?

29. 3. 2024 | Požár bytového domu. Mnoho lidí se obává požáru, který by mohl vzniknout u sousedů a ohrozit jejich byt, potažmo celý bytový dům. Na Slovenském příkladu panelového bytového domu se podíváme, jak požár poškodil nosné konstrukce domu.

Impozantní skleněná pyramida stojí na nádvoří Louvru již 35 let

28. 3. 2024 | Impozantní skleněná pyramida uprostřed Napoleonova nádvoří před Louvrem, která od 29. března 1989 slouží jako hlavní vchod do tohoto nejznámějšího pařížského muzea, patří k symbolům francouzské metropole. Odvážný projekt amerického architekta čínského původu Ieoha Minga Peie prosadil v roce 1983 tehdejší francouzský prezident François Mitterrand, a to přestože na počátku s netradiční stavbou nesouhlasily skoro tři čtvrtiny Francouzů. ...

Chcete být ekologičtí i při stavbě domu?

28. 3. 2024 | Vybírejte lokální přírodní materiály, neplýtvejte energiemi a volte praktická řešení. Ekologičtější stavba domu už není jenom ta nejdražší. Investoři již nemusí volit mezi kvalitou a udržitelností.

Z původní truhlárny a staré školy vznikl nový bytový dům

28. 3. 2024 | Bytový dům vznikl na základu strženého jižního objektu bývalého areálu truhlárny. Třípodlažní objekt s průběžnými balkóny je reakcí na původní urbanismus a vzhled areálu. Další budova bývalé školy dala za vznik mezonetovému bydlení se samostatnou zahrádkou a vlastním vstupem.

Panasonic představil environmentální vizi na 250 let i supervýkonná čerpadla z Plzně

28. 3. 2024 | Na prestižním březnovém veletrhu Mostra Convegno Expocomfort (MCE) v italském Miláně představil Panasonic H&C Solutions další fázi své environmentální vize, kterou firma rozjela již v roce 1932.

Nové konstrukční řešení požárně uzavřených garážových stěn s obklady Hardie® VL Plank

28. 3. 2024 | Garážová stěna jako požárně uzavřená plocha s REI 45, štíhlá konstrukce a designový, bezúdržbový povrch.

Zařizujeme kancelář: Jak vybrat tiskárnu do malé kanceláře

28. 3. 2024 | Výběr vhodné tiskárny do kanceláře nemusí být vůbec složitý. Stačí si totiž jen uvědomit, co přesně od dané tiskárny očekáváte, díky čemuž budete následně schopni okamžitě vybírat přesně z těch tiskáren, které jsou pro vaše účely nejlepší. Nejdůležitější otázkou, kterou byste si měli při výběru položit, je ta, co přesně chcete tisknout – tedy zda půjde jen o dokumenty s textem, nebo počítáte i s grafy, obrázky a tak podobně. ...

Když vzhled hraje hlavní roli: Designové řady telefonních zásuvek

26. 3. 2024 | V dnešní době je důležité během rekonstrukce či vybavování domácnosti věnovat pozornost i těm nejmenším detailům. Mezi ně patří výběr interiéru lichotivých telefonních zásuvek.

Nový stavební zákon: Schvalování staveb. Co je drobnou, jednoduchou nebo vyhrazenou stavbou?

26. 3. 2024 | Nový stavební zákon č. 283/2021 Sb., který bude plně platný od 1. 7. 2024 zavádí jinou kategorizaci staveb: drobné, jednoduché, vyhrazené a ostatní stavby. Důležitým kritériem o rozhodnutí o kategorii stavby je například posuzování vlivu na životní prostředí. Nová legislativa ruší také dva kroky – umístění stavby a povolení stavby – a zavádí jedno řízení.

Izolace potrubí za plného provozu

25. 3. 2024 | Nátěrové hmoty ALPHA TEMPER svým vzhledem připomínají úplně obyčejné barvy. To, co je ale dělá tak jiné, jsou mikrosféry…

Rodinný dům na krásném místě měl to nejlepší už za sebou. Na jeho rekonstrukci spolupracovala dvě architektonická studia

25. 3. 2024 | Bourat je snadné, upravovat stávající objekty a vkusně je modernizovat je o dost těžší. Na rekonstrukci a úpravě rodinného domu musela spolupracovat dvě architektonická studia. Na výsledek práce se podíváme dnes.

Cihly jako materiál budoucnosti? U stavebníků v Česku stále vedou

24. 3. 2024 | Volba stavebního materiálu pro nosnou konstrukci domu je základ, se kterým se potká každý stavebník. Hlavní roli při výběru sehrává mnoho faktorů – osobní preference, zkušenosti, cena, životnost i rychlost výstavby. Popularitu keramického materiálu dokládá mimořádné množství staveb po celém světě. A oblibu si získal i u stavebníků v Česku, kteří podle svých slov zvolili ověřený materiál po generace, jenž je navíc budoucností ve stavebnictví. ...

Jak na ochranu dřevěných povrchů aniž by utrpěla jejich přirozená krása

24. 3. 2024 | Dřevěné povrchy jsou choulostivé a mohou časem zastarat. Jak o ně nejlépe pečovat, abyste si krásu dřeva užívali dlouhá léta? Použijte oleje a vosky na dřevo.

Velká rodina potřebuje hodně vody – řešením je 200litrový bojler

24. 3. 2024 | Je vás doma hodně a nevíte, jaký zásobníkový ohřívač by pro vás byl ideální? Seznamte se s možnostmi elektrických bojlerů s objemem 200 l.

Jak vybrat bubnový prodlužovací naviják

23. 3. 2024 | Bubnový prodlužovací naviják je pomocníkem pro každého řemeslníka. Kabel stačí zapojit do zásuvky, připojit nářadí a můžeme začít s prací. Jak vybrat prodlužovací kabel na bubnu?

Zdroj: Estav.cz - estav.cz
12:11:55 | 29.03.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD