Čtvrtek 9.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Týden.cz
Týden.cz Zdroj: Týden.cz |

Přívalové deště, silné krupobití a tornáda se prohnala jihovýchodem USA, bouře si vyžádaly tři mrtvé

9. 5. 2024 | Přívalové deště, silné krupobití a ničivá tornáda, které zasáhly Spojené státy, si ve středu vyžádaly dva mrtvé v Tennessee a jednu oběť v Severní Karolíně, uvedla dnes agentura AP. Meteorologové varovali, že vlna nebezpečných bouři by mohla dnes projít některými částmi jihu USA.

Poslanci budou dnes pokračovat v projednání zavedení korespondenční volby z ciziny

9. 5. 2024 | Poslanci budou dnes pokračovat v projednávání sporného koaličního návrhu na zavedení možnosti korespondenční volby pro české občany žijící v zahraničí. Na mimořádné schůzi svolané z podnětu vládního tábora je čeká druhé čtení volební novely, v němž budou moci podávat pozměňovací návrhy. Je možné, že schůze bude pokračovat také v pátek.

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu

9. 5. 2024 | Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu Pásma Gazy nyní přehodnocují bezprostřední vojenskou podporu židovského státu. Uvedl to dnes americký ministr obrany Lloyd Austin, čímž potvrdil zprávy amerických médií z uplynulých dní. Podle tisku je to od začátku války v Gaze první známý případ, kdy Američané kvůli nesouhlasu s počínáním izraelské vlády sáhli na dodávky zbraní. S krokem americké vlády nesouhlasí republikáni. ...

Nejstarší metro na světě je v Londýně, nejvytíženější v Šanghaji

9. 5. 2024 | Metro, neboli městská podzemní dráha, patří k nejefektivnějším druhům dopravy ve velkých městech. Počet měst s metrem výrazně narůstá zejména od 70. let 20. století. V současnosti existuje podle dostupných údajů ve 201 městech v 62 zemích světa systém metra či podzemní dopravy.

VIDEO: Půjde v otcových šlépějích? Malý Ronaldo ukázal velký talent

6. 6. 2017 | Po závěrečném hvizdu padl na trávník, šťastný jako blecha. Sen o obhajobě titulu se Cristianu Ronaldovi splnil. Bujaře oslavoval na trávníku, i později, když se chopil mikrofonu a zazpíval. Jako velký exhibicionista se ukázal i jeho syn, který dokázal dostat fanoušky do varu.

Syndrom malé sukně může znamenat závažné onemocnění

8. 5. 2024 | Dámy, slyšely jste někdy o syndromu malé sukně? To, že nemůžete dopnout knoflík u sukně nebo kalhot, nemusí vždy znamenat, že jste si o víkendu daly pohov od diety! Může totiž jít o příznak závažného onemocnění, proto je důležité naslouchat signálům svého těla.

Veřejné rozloučení se zesnulou herečkou Simonou Postlerovou bude 14. května v 11:00 v Divadle na Vinohradech v Praze

8. 5. 2024 | Veřejné rozloučení se zesnulou herečkou Simonou Postlerovou bude 14. května v 11:00 v Divadle na Vinohradech v Praze, kde působila přes 30 let. Lidé budou moct přinášet květiny o hodinu dříve. Od 13:00 hodin bude následovat mše svatá v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru. Uložení do hrobu se uskuteční v rodinném kruhu, sdělili pozůstalí. Postlerová zemřela nečekaně 5. května ve věku 59 let.

Skupina Izraelců dnes v ranní špičce v Tel Avivu asi na půl hodiny zablokovala dálnici, žádala dohodu o příměří v Gaze

8. 5. 2024 | Skupina Izraelců dnes v ranní špičce v Tel Avivu asi na půl hodiny zablokovala dálnici a opět požadovala dohodu izraelské vlády s palestinským hnutím Hamás o propuštění rukojmích, které palestinští ozbrojenci drží už sedm měsíců. V Izraeli by měl dnes o dohodě o příměří jednat šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) William Burns, informoval server The Times of Israel (ToI). V úterý odjela izraelská delegace k rozhovorům o dočasném klidu zbraní v Pásmu Gazy do Káhiry. ...

Bezbariérová doprava za vzděláním je nedílnou součástí života lidí s tělesným postižením

8. 5. 2024 | I přes veškerou snahu zpřístupnit městskou hromadnou dopravu osobám na vozíku, je stále ještě hodně míst, která jsou vozíčkářům nedostupná. Nezisková organizace Borůvka Praha o.p.s. se provozem tří mikrobusů s plošinou snaží lidem s postižením dopravu za každodenní výukou zjednodušit.

Americký bombardér B-29 se stal symbolem válečné zkázy Japonska

8. 5. 2024 | Americký bombardér B-29 Superfortress byl jednou z nesložitějších zbraní druhé světové války, stal se také symbolem ničivého bombardování Japonska. Čtyřmotorový letoun, jehož první prototyp vzlétl v září 1942 a který americké letectvo zařadilo do služby 8. května 1944, dokázal unést až devět tun pum.

Na různých místech po ČR si dnes lidé připomenou 79. výročí konce druhé světové války, prezident jmenuje nové generály

8. 5. 2024 | Na různých místech po České republice si dnes lidé připomenou 79. výročí konce druhé světové války. Tradiční pietní akt za účasti nejvyšších představitelů státu se uskuteční od 10:00 u Národního památníku na pražském Vítkově. O dvě hodiny později na Pražském hradě prezident Petr Pavel jmenuje nové generály.

Veřejnosti se dnes otevřou Sněmovna, Senát i vládní Hrzánský palác v Praze

8. 5. 2024 | Veřejnosti se dnes při příležitosti státního svátku otevřou sídla Sněmovny a Senátu a také Hrzánský palác v Praze, který slouží k reprezentačním účelům vlády. Vstup do objektů budou mít zájemci zdarma.

Ruský útok vážně poškodil tři ukrajinské tepelné elektrárny, uvedl provozovatel

8. 5. 2024 | Ruský vzdušný útok v noci na dnešek vážně poškodil tři ukrajinské tepelné elektrárny, uvedl jejich provozovatel, firma DTEK. Dnešní noc podnik označil za mimořádně těžkou pro energetický sektor. Ukrajinský ministr energetiky Herman Haluščenko předtím uvedl, že napadena byla zařízení na výrobu a přenos elektřiny v Poltavské, Kirovohradské, Záporožské, Lvovské, Ivano-Frankivské a Vinnycké oblasti.

Lidé se v Praze mohou svézt na lince metra C historickými soupravami

8. 5. 2024 | Zájemci o historii pražského metra se mohou dnes svézt na lince C historickými soupravami. Vlaky budou jezdit mezi stanicemi Kačerov a Florenc, původně Sokolovská, od 9:00 do 16:00. Některé soupravy pojedou na konečnou stanici v Letňanech. ČTK to sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Ministrem pro vědu by mohl být Ženíšek, TOP 09 o nominaci rozhodne ve čtvrtek

7. 5. 2024 | Ministrem pro vědu, výzkum a inovace by se mohl stát šéf sněmovního zahraničního výboru Marek Ženíšek. Na místo uvolněné po demisi Heleny Langšádlové ho dnes navrhlo předsednictvo TOP 09. Výkonný výbor strany o nominaci rozhodne ve čtvrtek.

Na Anifilmu v Liberci ocenili Kubíčka, nejlepší české dílo je od Pošivače

7. 5. 2024 | Cenu za celoživotní přínos animovanému filmu dnes při zahájení 23. ročníku mezinárodního festivalu Anifilm v Liberci obdržel scenárista, dramaturg a pedagog Jiří Kubíček. Organizátoři šestidenního festivalu animovaného filmu dnes vyhlásili i výsledky národní soutěže Český obzor. Nejlepším českým dílem zvolila 132členná Rada animovaného filmu loutkový film Tonda, Slávka a kouzelné světlo od režiséra Filipa Pošivače. ...

Nová zábavní televize OK TV začne vysílat ve čtvrtek 16. května

7. 5. 2024 | Ve čtvrtek 16. května začne vysílat nová zábavní televize OK TV. Naladit půjde po celé České republice v terestrickém vysílání DVB-T2 v Multiplexu 24 a bude součástí nabídky některých operátorů. Oznámili to zástupci televize na dnešní tiskové konferenci.

Po zásahu ÚS nebude operace podmínkou změny pohlaví, zákon je připravený

7. 5. 2024 | Operace už nebude podmínkou úřední změny pohlaví. Současná právní úprava neobstála před Ústavním soudem (ÚS), který sporné paragrafy zrušil s platností od poloviny roku 2025. Požadavek chirurgického zákroku a kastrace kvůli "statusové" změně pohlaví je v rozporu s lidskou důstojností, uvedl ÚS. Politici musí přijmout novou úpravu několika zákonů. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) uvedl, že zákon je dva roky připravený, ale nebyla na něm politická shoda. Nyní dal ÚS jasný pokyn, doplnil Bl ...

Prohlédněte si květnové hry zdarma v rámci PS Plus

7. 5. 2024 | Od dnešního dne mají předplatitelé všech programů PS Plus možnost získat čtyři zajímavé herní tituly. Kromě fotbalového simulátoru je v nabídce například akční Ghostrunner 2.

Filtrační konvice - Moderní řešení pro čistou vodu

7. 5. 2024 | Filtrační konvice se staly běžnou součástí mnoha domácností, a to díky jejich schopnosti zlepšit kvalitu pitné vody. Odstraněním nežádoucích látek, jako jsou chlor, vápník a různé těžké kovy, nejenže zlepšují chuť vody, ale také přispívají k lepšímu zdraví jejích uživatelů. V následujícím článku se podíváme na principy fungování filtračních konvic, jejich přínosy pro zdraví a ekologii, a také na to, jak vybrat tu pravou konvici pro vaši domácnost. ...

Zdroj: Týden.cz - https://tyden.cz
14:12:00 | 09.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD