Úterý 16.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » AutoForum.cz
AutoForum.cz Zdroj: AutoForum.cz |

Žádné lepší baterie v dohledné době nebudou, říká šéf jejich největšího výrobce. „Vydrží jen 10 dobití, jak to chcete prodávat?” říká

16. 4. 2024 | Mohutné investice automobilek do bateriové mobility jsou v podstatě jen jednou velkou sázkou na to, že dřív, než se celá iluze elektrické budoucnosti aut rozsype, přijdou zázračné nové baterie, které jim vytrhnou trh z paty. Naděje na takový vývoj je stále menší. (Petr Miler)

Fiasco totale: Alfa Romeo přejmenovala už představený model po rozepři s italskou vládou

16. 4. 2024 | Něco takového se snad nemůže stát jinde než v Itálii. Tamní vláda v podstatě donutila jednu z perel italského automobilového průmyslu, aby poškodila image klíčové novinky ještě před začátkem jejího prodeje z velmi malicherných důvodů. Pro Alfu to navíc není poprvé. (Petr Miler)

Němci vybrali nejlepší ojetiny za míň než 125 tisíc Kč. Nemusí to být jen nuda kalibru Škody Roomster

15. 4. 2024 | Může se zdát, že s takovým rozpočtem nemůžete pořídit nic kloudného, ale opak je pravdou. Vedle praktické škodovky není problém uzmout stylovou Alfu nebo „všehoschopný” bavorák, jen při výběru je třeba víc prověřovat než důvěřovat. (Petr Prokopec)

Rusové dali na motor průhlednou vanu a za běhu ukázali, co se stane, když do něj nalijete moc oleje

15. 4. 2024 | Nedostatek oleje může motor zadřít a nevratně, poškodit, to ví skoro každý. Doplnění příliš velkého množství oleje se ale může postarat v podstatě o to samé, to už každému jasné není. Takhle proces k tomu vedoucí vypadá ve skutečnosti. (Petr Prokopec)

K mání je jeden z největších propadáků dějin aut, jeho výrobce zkrachoval po výrobě pouhých 14 vozů

15. 4. 2024 | Technicky vzato byly největším fiaskem ty pokusy, které žádným vyrobeným autem neskončily. Když už ale dal někdo něco skutečně dohromady, nemohlo to dopadnout o moc hůř než v tomto případě. Jeden z přece jen vzniklých Vectorů je teď na prodej. (Petr Miler)

Nové motory F1 pro rok 2026 jsou nesmysl, říká jejich geniální konstruktér. Piloti pojedou naplno v Monaku, na půl plynu v Monze

15. 4. 2024 | Technická pravidla Formule 1 se od roku 2026 znovu zásadně změní a je otázkou, jestli tento sport půjde ještě dál sledovat. Už dnes nesmyslné hybridní pohonné jednotky se stanou ještě „hybridnějšími” a naplno ukážou leda úskalí této technologie. (Petr Miler)

Čínská Škoda Karoq přímo od VW se ukázala v novém. Působí jednodušeji, ale stojí jen 288 tisíc Kč

15. 4. 2024 | Co všechno byste Škodě Karoq odpustili, kdyby místo místo 716 tisíc Kč v základu stála jen 288 tisíc? Tušíme, že hodně, tohle auto ale žádné velké ústupky nedělá, přesto stojí i v modernizované podobě tak málo. (Petr Prokopec)

Balení klíče k novému Koenigseggu za 71 milionů Kč připomíná klenot, vypadá jako Fabergého vejce

15. 4. 2024 | A není to náhoda, přesně tak mělo „zázemí” klíče od jednoho z nejexkluzivnějších aut světa působit. Netušíme, kolik takovou věc stálo vyrobit, přijde nám ale velmi adekvátní stroji s cenovkou blížící se 100 milionům korun. (Petr Miler)

VW jde po Škodě kvůli tomu, že ve snaze konkurovat Němcům zachází moc daleko. „Volají mi každý den!” říká šéf

15. 4. 2024 | O tom, jak se věci Škodou a současně mateřským i konkurenčním Volkswagenem mají, se toho říká hodně, ale jaká je realita? O tom neobvykle otevřeně promluvil přímo šéf škodovky. (Petr Miler)

Lewis Hamilton asi pochopil kouzlo Maxe Verstappena, mezi velkými cenami začíná „smažit” počítačové hry

15. 4. 2024 | Verstappen převzal od Hamiltona žezlo krále Formule 1, britský pilot ale boj o návrat na trůn ještě nevzdal. Teď to vypadá, že možná objevil způsob, jak nizozemskému sokovi znovu zavařit. (Petr Miler)

Už v dubnu tu máme nález roku, legendární Hondu vytáhli po 30 letech stání nejetou ze stodoly

15. 4. 2024 | Člověk nikdy neví, co přinese zbytek roku, tento případ ale vyžadoval tak mimořádnou kombinaci událostí, že by se musel stát zázrak, aby něco překonalo tohle objevení víc jak 30 let nejeté NSX první generace. (Petr Miler)

Audi chystalo silniční supersport s TDI odvozený od speciálu z Le Mans, skoro hotový projekt nakonec zařízlo

14. 4. 2024 | Úspěch dieselů v motorsportu ovlivnil Němce natolik, že z modelu R18 chtěli postavit krále Autobahnů. Byli daleko, projekt ale po čtyřletém vývoji nakonec zamířil k ledu. (Petr Prokopec)

Než se Volvo vydalo cestou ignorace zákazníků, nabízelo tohle, sportovní sedan s V8 od Yamahy. Zachovalý kus je dnes raritou

14. 4. 2024 | Chcete vidět, jak moc a jak moc rychle se automobilový svět změnil? Tenhle stroj je toho velmi výmluvnou ukázkou. A současně jde o výjimečnou jízdenku zpátky do éry, která už se stěží kdy vrátí. (Petr Miler)

Slavný designér po Superbu strhal další novinku Škody. Nový Epiq je podle něj leda epickým selháním

14. 4. 2024 | Když jsme vám tohle auto představovali, konstatovali jsme, že epického na něm není vůbec nic. Podle Neilse van Roije jsme se mýlili - auto je prý epickým selháním a nesmyslem, nové designové pojetí škodovek nahrazuje to starší něčím horším. (Petr Miler)

Poslední novinka Dacie má mimořádně nevhodné jméno, pro její podstatu jí to ale odpustíte

14. 4. 2024 | Chápeme, že to nebyl záměr ani nedomyšlení, prostě se jako základ použilo jinak vhodně koncipované a dávno pojmenované auto. Dostupný a praktický vůz pro lidi s nějakou formou zdravotního znevýhodnění ale se jménem Jogger nutně navodí pár trpkých úsměvů. (Petr Miler)

Číňané chystají svůj Rolls–Royce pro „chudé”, extrémní luxus má nabídnout za zlomek ceny britské klasiky

14. 4. 2024 | Auto jako takové už je v prodeji a vzhledem ke snaze konkurovat i Britům si říká příhodně 009. Aktuálně je k dispozici jen se třemi řadami sedadel jako rodinný vůz, po eliminaci prostřední řady se z něj má stát takový Rolls-Royce pro chudší. (Petr Prokopec)

Skoro nové šestiválcové BMW může být vaše za cenu tuctové Škody Fabia, po prvním majiteli a s dokonalou historií

14. 4. 2024 | Je to auto typu „motor a nic”, ale není to nakonec to, co si nejsnáze získá srdce nadšence s omezeným rozpočtem, kterého trápí obavy z provozních nákladů? Tahle trojka prostě má své kouzlo, na dnešním trhu je to velká rarita. (Petr Miler)

Šéf Škody už na to přišel. „Nemůžete lidi přinutit kupovat elektromobily,” říká

13. 4. 2024 | Působí to jako prozření, Klaus Zellmer ale musí ještě ujít kus cesty, aby pochopil, co je to trh a jak se na něm chovat. Současně s uvedeným totiž přesto opakuje, že podporuje EU ve snaze zakázat spalovací auta od roku 2035. Jaký to dává smysl? (Petr Miler)

Nové Lamborghini Countach zklamalo, teď je ale na prodej barevně vyladěný kus, který vás dostane do kolen

13. 4. 2024 | Sám autor původního provedení ho strhal, to není dobré znamení. A také nám přišlo spíš jako nevhodné parazitování na slavném jméně italské ikony. Tento kus ale spojuje hnědý lak karoserie se sněhobílým interiérem a vypadá velmi působivě. (Petr Prokopec)

Nový čínský soupeř Škody Fabia se začal prodávat v Německu. S výkonem 195 koní stojí jen o 18 tisíc Kč víc

13. 4. 2024 | Jistě by mohl být levnější, pokud by vsadil na skromnější pohon. Uvážíme-li ale, že Škoda nabízí za nepatrně nižší cenu Fabii s 80koňovým litrem, je nabídka 195koňového soupeře od MG odzbrojující i tak. (Petr Prokopec)

Zdroj: AutoForum.cz - autoforum.cz
12:11:50 | 16.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD