Sobota 27.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Sport » Český rozhlas
Český rozhlas Zdroj: Český rozhlas |

Růžička proti Pardubicím prolomil gólový půst. ‚Pomohlo to jemu i týmu,‘ říká trenér Třince Moták

27. 4. 2024 | Hokejisty Třince čeká i ve třetí sérii play-off rozhodující sedmý zápas. V tom šestém finálovém totiž vyhráli na domácím ledě nad Pardubicemi 4:1 a o mistrovi extraligy se tak rozhodne v neděli večer v Pardubicích.

Po odchodu Kloppa bude trenérem Liverpoolu Slot. Feyenord Rotterdam ho uvolní za devět milionů eur

27. 4. 2024 | Na lavičku fotbalistů Liverpoolu, kterou po sezoně opustí po téměř devíti letech německý kouč Jürgen Klopp, míří nizozemský trenér Arne Slot. Anglický klub se domluvil s Feyenoordem Rotterdam na jeho uvolnění za devět milionů eur (přes 226 milionů korun), uvedla BBC. Další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) může nizozemský celek získat dodatečně na bonusech.

New York porazil Washington i potřetí a má postupový mečbol. Edmonton deklasoval Los Angeles

27. 4. 2024 | Hokejisté New Yorku Rangers vyhráli v prvním kole play-off NHL ve Washingtonu 3:1, v sérii vedou 3:0 a dělí je jedno vítězství od postupu. V Západní konferenci začínaly všechny tři páteční zápasy za stavu 1:1. Vancouveru stačilo v Nashvillu dvanáct střel k vítězství 2:1. Colorado otočilo utkání s Winnipegem pěti góly ve třetí třetině z 1:2 na konečných 6:2. Edmonton ovládl v Los Angeles úvodní třetinu 3:0 a vyhrál 6:1. ...

Minnesota je jeden zápas od postupu. Haliburton rozhodl o výhře Indiany dvě vteřiny před koncem

27. 4. 2024 | Basketbalisty Minnesoty dělí jediná výhra od postupu do čtvrtfinále play off NBA. Na hřišti Phoenixu zvítězili 126:109 a v osmifinálové sérii vedou 3:0 na zápasy. Domácího prostředí využila Indiana, která zdolala Milwaukee 121:118 po prodloužení. Rozhodující koš s faulem dal dvě vteřiny před koncem prodloužení Tyrese Haliburton. Indiana vede 2:1 na zápasy stejně jako Dallas, který zvítězil 101:90 nad Los Angeles Clippers. ...

Jaká je budoucnost trenéra házenkářek Dahla u reprezentace? Prodloužení smlouvy zatím nepodepsal

26. 4. 2024 | Vedení domácího házenkářského svazu řeší budoucnost trenéra Benta Dahla na lavičce české reprezentace žen. Norskému kouči totiž za pár týdnů skončí smlouva a nový kontrakt zatím nepodepsal. Naopak - sám Dahl přiznal, že přemýšlí o uzavření českého angažmá.

Olympijský oheň už je na cestě do Paříže. Řečtí sportovci jej při ceremoniálu předali Francouzům

26. 4. 2024 | Slavnostní předání olympijské pochodně pro hry v Paříži začalo v pátek večer na zaplněném stadionu v Aténách tanečním představením desítek gymnastek v červených úborech. Na okraji sportovní plochy vlála řecká, francouzská a olympijská vlajka.

Pořád se můžeme zlepšovat, věří střelec Vrána. Po příletu ze Spojených států žádné limity necítí

26. 4. 2024 | Čeští hokejisté vyhráli i další přípravný zápas před mistrovstvím světa. Na Slovensku porazili v Třenčíně domácí 4:2. K vítězství nakročili už v první třetině, kterou ovládli 3:0. Skóre otevřel Jakub Vrána po samostatném úniku. Bylo to pro něj první utkání od chvíle, kdy se na začátku týdne připojil po příletu ze Spojených států k reprezentaci.

Žádný trénink, práce na zahradě a úsměv. 82letý španělský penzista uběhl za šest dnů 410 kilometrů

26. 4. 2024 | Ricardo Vidan netrénuje, raději rovnou závodí. Od soboty běžel v Konstantinových Lázních za západě Čech šestidenní závod K6 Ultra a v pátek v poledne ukázala časomíra u jeho jména 419 882 metrů. Počasí se několikrát změnilo, přineslo déšť, několik centimetrů sněhu i slunečno a bývalý profesor britské literatury na univerzitě v Madridu to bez mrknutí oka zvládl. „Život je dar. Když můžete, tak ho užívejte,“ řekl penzista pro Český rozhlas. ...

Zachová se stala mistryní Evropy v judu, získala první ženský titul pro Česko

26. 4. 2024 | Renata Zachová je mistryní Evropy v judu. Ve finále kategorie do 63 kilogramů porazila na ipon Nizozemku Joanne van Lieshoutovou a postarala se o první ženský titul na judistickém kontinentálním šampionátu pro Česko. Mezi muži získal naposledy zlato v roce 2018 Lukáš Krpálek, jenž tehdy slavil svůj třetí triumf na evropském šampionátu.

Čeští hokejisté pokračují v úspěšné přípravě na mistrovství světa, Slovensko v Trenčíně porazili 4:2

26. 4. 2024 | Čeští hokejisté zdolali v Trenčíně Slovensko 4:2 a vyhráli i pátý zápas v přípravě na květnové mistrovství světa v Praze. Svěřenci trenéra Radima Rulíka rozhodli třemi góly v úvodní třetině, o které se postarali Jakub Vrána, Jakub Flek a Matěj Stránský.

O mistrovi hokejové extraligy rozhodne sedmý zápas, Třinec mečbol Pardubic odvrátil výhrou 4:1

26. 4. 2024 | O vítězi hokejové extraligy rozhodne až poslední sedmý zápas. Obhájce titulu Třinec porazil dnes v domácím prostředí Pardubice 4:1 a vyrovnal v sérii na 3:3. Klíčová bitva o zlato se odehraje v neděli na východě Čech od 19 hodin.

Kotrba zatím kandiduje do čela Českého tenisového svazu sám. ‚Určitě se někdo objeví,‘ věří

26. 4. 2024 | Českému tenisu se oficiálně přihlásil první zájemce o funkci nového předsedy svazu. Ten dlouholetý, Ivo Kaderka, je totiž vyšetřován v dotační kauze, kterou pomohli rozkrýt investigativní reportéři Radiožurnálu. A tak jeden z největších a nejúspěšnějších sportů v zemi hledá zachránce, který český tenis vyvede ze složité situace.

UEFA potrestala Slavii za domácí utkání s AC Milán. Klub musí zaplatit přes 2 miliony korun

26. 4. 2024 | Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) udělila Slavii za chování fanoušků v odvetě osmifinále Evropské ligy s fotbalisty AC Milán (1:3) v Edenu celkovou pokutu 87 tisíc eur (zhruba 2,2 milionu korun). Příznivci vršovického klubu se provinili házením kelímků na hráče soupeře, skandováním „UEFA mafia“ a blokováním schodů. Kapitán týmu Tomáš Holeš si za vyloučení nezahraje jeden příští zápas v evropských pohárech. ...

Svoji přípravu směřuji na ty nejvyšší mety, říká před paralympiádou v Paříži lukostřelec Drahonínský

26. 4. 2024 | Česká výprava má v tuto chvíli garantovaných dvacet sportovců na paralympiádu v Paříži. Nicméně to nemusí být konečné číslo. Zbyněk Sýkora, kterého čeká ve funkci předsedy druhá paralympiáda, by si přál překonat počet účastníků z minulých her v Tokiu. O potenciálních medailových úspěších mluvil s respektem.

Před dvěma lety ukončil kariéru, teď slaví titul. ‚Je to něco nádherného,‘ říká libero Jihostroje Kovařík

26. 4. 2024 | České Budějovice v extralize volejbalistů ve finálové sérii vyhrály nad Lvy Praha 3:2 na sety a celkově 3:1 na zápasy. Jihostroj tak vybojoval po pěti letech mistrovský titul. Přesto trenér Andrzej Kowal potvrdil, že u týmu končí.

Polsko se vrací do elitní divize po 22 letech. V Ostravě ho poženou tisíce fanoušků

26. 4. 2024 | Na Radiožurnálu Sport pokračujeme v představování účastníků letošního mistrovství světa v hokeji, které začne v Praze a Ostravě přesně za dva týdny. A tentokrát u toho bude i Polsko. To se vrací do elitní divize po 22 letech.

Lakers nestačili na Denver a jsou krok od vyřazení. Philadelphie díky 50 bodům Embiida poprvé zvítězila

26. 4. 2024 | Basketbalisté Philadelphie na domácí palubovce porazili 125:114 New York a stav série prvního kola play off NBA snížili na 1:2 na zápasy. Výraznou měrou se na triumfu podílel Joel Embiid, který zaznamenal kariérní maximum 50 bodů. Stav série snížilo také Orlando, jež deklasovalo Cleveland 121:83, naopak Denver vede proti Lakers po výhře 112:105 už 3:0.

Nečas opět bodoval a Carolina je krok od postupu. Floridské derby i potřetí ovládli Panthers

26. 4. 2024 | Útočník Martin Nečas asistoval u výhry Caroliny 3:2 na ledě NY Islanders a pomohl Hurricanes ke třem postupovým mečbolům. Za rychlým proklouznutím do semifinále Východní konference vykročila také Florida, která ve třetím zápase vyhrála na ledě Tampy Bay 5:3.

Organizátoři olympijských her se připravují i na dronové útoky. Systémy ještě testují, říká Kejval

26. 4. 2024 | Jsou pořadatelé mezinárodních sportovních událostí schopni v dnešních podmínkách zajistit bezpečnost sportovců a diváků? Dokážou si v tomto směru poradit organizátoři letních olympijských her v Paříži? „Jsou připraveni na různou pouliční kriminalitu, ale i na sofistikované dronové útoky. Testují se nové systémy,“ popisuje v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru. ...

Volejbalisté Českých Budějovic slaví mistrovský titul. Ve finále porazili Lvy Praha poměrem 3:1 na zápasy

25. 4. 2024 | Volejbalisté Českých Budějovic získali jedenáctý extraligový titul. Ve čtvrtém finále porazili obhájce zlata Lvy Praha 3:2 po setech 25:21, 22:25, 25:17, 24:26 a 17:15. Sérii vyhráli 3:1 na zápasy. Hostům nepomohlo ani 29 bodů univerzála Davida Kollátora. Jihostroj se na domácí trůn vrátil po pěti letech a upevnil si pozici nejúspěšnějšího týmu v historii samostatného Česka.

Zdroj: Český rozhlas - https://rozhlas.cz
12:11:38 | 27.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD