Pátek 29.3.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Magazín » Blesk Hobby
Blesk Hobby Zdroj: Blesk Hobby |

Velikonoční osení: Pravý čas ho zasít!

15. 3. 2024 | Velikonoční osení je oblíbenou jarní dekorací. Kdy ho ale zasít, aby vyrašilo v pravý čas? A jak na to, aby bylo krásně husté a nepřerostlo vám?

Bydlení podle horoskopu. Kde se budete cítit doma a jaký styl vám sedne?

27. 1. 2024 | Každý máme o bydlení nějakou představu. Jaké jsou ty nejvhodnější podmínky právě pro vaše bydlení, aby bylo v souladu s temperamentem, který vám daly do vínku hvězdy?

Jak skladovat cukroví, aby bylo na Štědrý den dokonalé? Poradíme vám

12. 12. 2023 | Do vánočních svátků zbývají 2 týdny, ale některé druhy cukroví už máme napečené. Jak ho ale správně uložit, aby nevyschlo, rozleželo se, bylo měkké a voňavé? Nejlepší je uchovávat cukroví a pečivo v krabicích. Před pečením se proto ujistěte, že jich máte dostatek. Jenže není krabice jako krabice. Některé druhy vyžadují papírovou, jiným vyhovuje spíše plastová, nebo kovová.

Z babiččina notýsku: 5 nejlepších druhů cukroví

7. 12. 2023 | Chystáte se na Vánoce dělat vlastní cukroví? Tak zkuste některý z ověřených receptů na ty nejoblíbenější druhy cukroví.

Zahřejte se pravým námořnickým grogem

22. 11. 2023 | Docela obyčejný nápoj, řeknete si. Jen rum, voda a trochu cukru. Možná ale nevíte, že má bohatou historii, která se začala psát už před pěti stoletími.

Halloweenská výzdoba, kterou zvládnete vy i vaše děti! Dýně, netopýři a další dekorace

28. 10. 2023 | Především děti tenhle svátek plný duchů, kostlivců a čarodějnic milují. Udělejte jim proto radost a pusťte se s nimi do výroby nějaké strašidelné výzdoby. Pokud nevíte, jak na to, podívejte se do naší galerie. Našli jsme pro vás ty nejzajímavější a nejvtipnější dekorace na Halloween. 

4 nejlepší čaje proti kašli, které zaručeně zaberou

24. 10. 2023 | Dusí vás kašel a kapky nezabírají? Tak si podle našich receptů udělejte nálev podle receptu našich babiček. Čaje vás skvěle prohřejí, zklidní kašel a na rozdrážděné sliznice budou jak něžné pohlazení.

Jak na to: 3 halloweenské dekorace, které vám bude každý závidět

23. 10. 2023 | Už za pár dnů je tu Halloween. A i když si tenhle svátek, který pochází už z dob starých Keltů, cestu do našich domácností nachází jen pomalu, děti si ho oblíbily. Především kvůli vyřezávání svítících dýňových duchů. Zapojit je ale můžete i do výroby celé řady dalších strašidelných dekorací. Využijte proto nadcházející den volna a pusťte se s nimi do toho. Uvidíte, že to bude bavit nejen je, ale i vás. ...

Jak užívat rýmovník: Vyrobte z něj čaj, sirup i mast proti nachlazení

19. 10. 2023 | Rostlinku lidově přezdívanou rýmovník najdeme ve spoustě českých domácností. Zvěsti o jejích téměř zázračných léčivých účincích se šíří rychlostí blesku. Stejně jako odnože této rostliny, která se neuvěřitelně snadno množí. Jak ji ale používat?

Ochraňte svůj bazén kvalitní plachtou, může zůstat i přes zimu

16. 10. 2023 | Může vám sloužit prakticky po celý rok, výjimkou je jen hlavní sezona, kdy si budete chtít užít vodní radovánky se svými blízkými. Plachta z kvalitních materiálů vám vydrží až patnáct let, údržba je přitom skutečně minimální. 

Nejkrásnější podzimní dekorace na dveře i na stůl. Inspiraci najdete v galerii!

4. 10. 2023 | Také si domácnost rádi zdobíte vkusnými doplňky z přírodních materiálů? Teď na podzim jich příroda nabízí velké množství. Podívejte se na nejkrásnější dekorace na stůl i na dveře. Vyrobit je není vůbec těžké.

7 základních chyb, kterých se vyvarovat, když dáváte nádobí do myčky!

3. 10. 2023 | Zbavit se nepříjemné práce, ušetřit čas a peníze, to jsou hlavní důvody, proč si pořídit myčku. Aby ale byla úspora energií a následně i času co největší, je potřeba myčku umět používat. Jaké jsou základní chyby, které často opakujeme? Jak ji správně naplnit a co dělat, když jsou na příborech rezavé skvrny? Jak používat myčku tak, abyste opravdu ušetřili?

Babské rady na úklid: Do trouby dejte sůl, na kohoutek mouku

1. 10. 2023 | Taky vám posvítilo sluníčko do oken a vy jste si povzdechli, že je čas na pořádný úklid? Bude s ním sice trochu práce, ale ten pocit, že se všechno jen leskne, je k nezaplacení. A jelikož čisticí prostředky nejsou zrovna levné, využijte osvědčených rad našich babiček. Na co můžete využít suroviny, které se vám schovávají ve spíži?

Sezona dýní je tu! Připravte si báječný koláč

29. 9. 2023 | Babí léto je tu a spolu s ním i období, kdy na každém trhu seženete dýně. Snad každá hospodyňka už zkoušela připravit dýňovou polévku, čalamádu, marmeládu nebo kompot. My jsme si pro vás však připravili recept na dýňový koláč.

Domácí práce: Kterou nesnášíte úplně nejvíc a co to říká o vaší povaze?

27. 9. 2023 | Domácí práce, to je velké téma. Všimli jste si, že každého baví něco jiného? Někdo snese luxování, ale nudí ho žehlení, jiný by vyžehlil komukoliv za utření linky a mytí dřezu. Schválně – řekněte, jaká domácí práce vás nejvíc štve! My vám řekneme, co to vypovídá o vaší osobě!

Přírodní sirupy proti kašli: Vyrobte si bezový, medový nebo česnekový

21. 9. 2023 | Přicházející chladné počasí s sebou přináší různé zdravotní komplikace, nachlazení, rýmu, bolest v krku a v neposlední řadě také kašel. Při jeho léčbě se můžete s klidem svěřit do rukou přírodě, sirupy našich babiček totiž fungují i dnes.

Triky našich babiček: Jak uložit švestky, aby vydržely čerstvé až do Vánoc?

17. 9. 2023 | Švestky jsou samozřejmě nejlepší čerstvě utržené ze stromu, jejich problémem však je, že brzy podléhají plísni. Přesto je možné uskladnit je tak, abyste si na nich pochutnali ještě v lednu. Pomohou vám zapomenuté osvědčené triky našich prababiček.

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

16. 9. 2023 | Nádherné lesklé rudé plody dozrávající na keřích šípkových růží nám oznamují, že pomalu přichází podzim. Nejsou ale jen nádhernou přírodní dekorací, ale také nejdostupnějším a zároveň nejlevnějším zdrojem vitaminu C, který vám pomůže překonat nadcházející období chřipek a nachlazení. Jak je nasbírat a správně zpracovat?

Pozor na jedovaté hřiby! Takhle je s jistotou poznáte

15. 9. 2023 | Říkáte si, že když sbíráte jen hřiby, otrava vám nehrozí? Věděli jste ale, že i mezi nimi se ukrývají nejen nejedlé, ale i jedovaté druhy, které vám po konzumaci mohou způsobit spoustu zdravotních problémů? Podívejte se, které to jsou. Prozradíme vám, jak je poznat.

Dýně dozrávají: Kdy je sklízet a jak je uskladnit, aby vydržely co nejdéle?

14. 9. 2023 | Velká úroda dýní může nezkušeného zahrádkáře, který je vysadil poprvé, překvapit. Je to jako s cuketami. Stačí jedna dvě rostlinky, dostatek vody a slunce a sklidíme tolik plodů, že nevíme, co s nimi. Výhodou dýní ale je, že když je správně uskladníte, můžete je pak v kuchyni využívat až do jara. Poradíme vám, co dělat, aby neshnily a neskončily na kompostu.

Zdroj: Blesk Hobby - https://hobby.blesk.cz
14:11:27 | 29.03.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD