Čtvrtek 18.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Magazín » Hobby.cz
Hobby.cz Zdroj: Hobby.cz |

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. 4. 2024 | Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v ranějších termínech. Právě tehdy, kdy srny budou klást svá mláďata. Hrozí tak nebezpečí, že sekačky usmrtí daleko větší množství srnčat.

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. 4. 2024 | Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře. Je to lahoda pro oko a vzduch je nasycený vůní.

Hlavonožci jsou velmi inteligentní, mají výbornou paměť a učí se, říká zooložka

17. 4. 2024 | Chobotnice, sépie, olihně či obří krakatice. Ti všichni patří mezi hlavonožce. Jejich život je pro mnohé obestřen tajemstvím a záhadou, kromě toho budí dojem živočichů, kteří od prehistorických dob nezměnili styl života ani vzhled. „S dávnými předky je pojí třeba to, že i oni žili na dně oceánů a živili se lovem,“ popisuje Lucie Juřičková z katedry zoologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. ...

Tuňáka nechejte zrát v lednici, pak jen zprudka zatáhněte, aby zůstal syrový

17. 4. 2024 | Když středomořskou kuchyni lehce spojíte s asijskou, získáte ještě atraktivnější chuťový zážitek. Zkuste si v tomto stylu připravit jednoduchý recept na zprudka ugrilovaného tuňáka s italskou caponatou, bazalkovou laktonézou a zázvorovým glazé. Osvěžující jarní pokrm podle šéfkuchaře Mirka Barcíka z hradecké restaurace Aquarium zvládne úplně každý.

Kocoura jí přejelo auto, naklonovali jí dva stejné. Povahu zaručenou nemá

17. 4. 2024 | Za naklonování kočičího mazlíčka, o kterého přišla v jeho pouhých pěti letech, zaplatila Kanaďanka Kris Stewartová 50 tisíc dolarů. Je šťastná, že náhradou za uhynulého Beara má po dvou letech snažení dva stejné kocouří klony. Je ochotna nést i riziko, že naklonovaná zvířata mohou mít řadu zdravotních problémů. Otázka je, nakolik je to etické.

Jarní línání psů je normální. Někdy však za něj může i začínající nemoc

16. 4. 2024 | Jarní výměna srsti u psa, tzv. „línání“, je přirozeným procesem, který však může pro leckteré majitele představovat každoroční výzvu. Nejenže se domácnost snadno promění ve věčnou bitvu s chlupy, ale za nadměrnou nebo problematickou výměnou srsti mohou v některých případech stát také zdravotní problémy.

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. 4. 2024 | Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich ducha, a přitom získali vnitřní i venkovní prostor, který odpovídá vašim potřebám a přáním. Lze považovat za zázrak, když se to podaří. I proto je návštěva zahrady u venkovské chalupy v České Kanadě tak inspirující a povznášející.

Domácí mazlíčci v nebezpečí. Ohrožují je kouření i květiny, varuje veterinářka

15. 4. 2024 | Svíčky, sladidla, léky proti horečce, granule proti slimákům i teflonové pánve mohou představovat pro mazlíčky vážné riziko. Jaká další nebezpečí na ně číhají v domácnostech? „Lidé by si měli vybrat, jestli chtějí mít pokojové kytky, nebo kočky a psy,“ říká rezolutně veterinářka Martina Načeradská, která se specializuje na poruchy chování koček a psů.

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

15. 4. 2024 | Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu. Čtenáři iDNES.cz rozhodnou, kteří první tři šťastlivci si pro své psí a kočičí gurmány vyberou prémiové krmivo od Mountfieldu v hodnotě pěti, tří a dvou tisíc korun. Hlasovat můžete dokonce i opakovaně až do posledního dne v měsíci.

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. 4. 2024 | Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou jen určitou místnost, ve které pobývají jen občas. Může zde být například pokoj pro hosty, herna či pracovna. Mnoho lidí však podkroví obývá i trvale a obzvláště pro ty je velice důležité mít zde tepelný komfort. Ten úzce souvisí se správným zaizolováním celého prostoru, a to zejména střechy.

Ryby jako oříšek. Soutěžící na grilu bojovali s filetováním i opékáním

14. 4. 2024 | Čtvrtý díl soutěže Česko na grilu byl ve znamení grilování ryb. Což byl úkol, který rozhodil většinu soutěžících. A v rozstřelu kvůli rybám vypadl ambiciozní pár spolužáků z vysoké Don s Michalem.

Tajemství psího čichu. Není o tolik lepší než lidský, jak si myslíme, říká kynolog

13. 4. 2024 | „I služební psi se jednou stanou pouhými společníky, protože jejich čich nahradí v dohledné budoucnosti elektronické detektory,“ říká etolog a kynolog Ludvík Pinc, podle kterého ovšem největší záhada psího nosu na své rozluštění teprve čeká. V čem jsou pachové identifikace zrádné a jaké o zázračném psím čichu kolují nepravdy?

Nezvaní zahradníci jara. Kteří škůdci hrozí a jak se jich zbavit

13. 4. 2024 | Jaro udeřilo plnou silou, takže už se „můžete těšit“ na smutnice, slimáky, mravence, mšice, molice, třásněnky, svilušky, krytonosce, drátovce nebo osenice. Tihle a ještě další se zřejmě v nejbližších měsících stanou vašimi návštěvníky na zahradě. A budete se s nimi utkávat ze všech sil.

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. 4. 2024 | V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je samice Kijivu. Na síti X o tom informoval ředitel zahrady Miroslav Bobek. Jde o druhé gorilí mládě narozené v Praze v tomto roce. Na začátku ledna se narodila samička, která dostala jméno Mobi.

Experimenty versus klasika. Češi začali až živelně zkoušet, říká pivní znalec

12. 4. 2024 | Češi pivo milují, na svůj ležák jsou hrdí. Ještě aby ne! Uznává ho celý svět. V posledních letech ale část pivařů našla zalíbení v nápojích netradičních, až trochu bizarních. Sotva jsme si zvykli na piva, jako je IPA, ale, stout či lambic, začal se strom pivních stylů ještě víc rozrůstat. Piva leží v barelech od vína, odpočívají v nádobách s malinami nebo kvasí s odrůdou obilí, která už je málem zapomenutá. Kam až sládci mohou v experimentech zajít? A kde cesta končí? Odpovědi nám pomohou hledat ...

Přenosné pařeniště za jedno odpoledne. Spolehlivě se odmění bohatou úrodou

12. 4. 2024 | Malé pařeniště využijeme na zahrádce nebo na balkoně pro předpěstování a urychlení zeleniny i okrasných květin. Přenosné pařeniště se bude hodit takovým pěstitelům, kteří každou sezonu zkusí něco jiného a potřebují pařeniště přemisťovat.

Psí parazit míří z teplých krajů do střední Evropy. Srdeční červ je tu

11. 4. 2024 | Migrace a nové druhy komárů, změna klimatu, ale také častější cestování se psy do zahraničí – to jsou důvody, které podle odborníků mohou za rozšíření tzv. srdeční dirofilariózy do zemí střední Evropy.

Žvýkačka je dobrý sluha, ale špatný pán. Zvlášť když se dostane do vlasů

10. 4. 2024 | Celé věky lidé něco žvýkají, ať už pražvýkačky, v podobě různých druhů pryskyřic, nebo moderní žvýkačky s různými příchutěmi. Když se ovšem taková žvýkačka dostane, kam nemá, je to pohroma. A dá se ta použitá ještě nějak upotřebit?

Muži překvapivě dokážou ocenit, že starší kočku už nemusejí vychovávat

10. 4. 2024 | Zapomeňte na stereotypy o ženách kočkofilkách, které žijí samy a partnera či rodinu jim nahrazuje kočka nebo dokonce celá kočičí smečka. Nejnovější výzkum z Velké Británie mluví jasně: muži si kočky pořizují více než ženy. Obzvlášť to platí pro dospělá zvířata.

Rostliny s bleskovými reakcemi. Střílejí jako pistolníci, hmyzu nedají šanci

9. 4. 2024 | Lov kořisti jako na Divokém západě, střílení jako o božím těle nebo plavuně, které „běhají“ po poušti s větrem v zádech. Kdepak, svět rostlin zdaleka není tak nudný a statický jak se nám na první pohled zdá.

Zdroj: Hobby.cz - https://hobby.idnes.cz
14:11:28 | 18.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD