Čtvrtek 9.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Magazín » iDNES.cz
iDNES.cz Zdroj: iDNES.cz |

Co ještě nevíte o kočkách? Jak můžou zezelenat nebo zdědit miliony

9. 5. 2024 | Kočky mnohdy rozdělují společnost na dva tábory. Jedni je nemohou vystát, druzí si život bez nich neumějí představit. Pokud patříte mezi milovníky těchto svérázných stvoření, možná o svých čtyřnohých přítelkyních zjistíte novinky, které ještě prohloubí váš vztah, a uvidíte je ve zcela novém světle.

Prvorepublikovou zahradu v Kroměříži rodina zachovala, včetně růží a pivoněk

9. 5. 2024 | Zahrada u rodinné vilky budovaná před 85 lety, na níž se zachovala řada původních dřevin a keřů, taková se vidí málokdy. Přesto existují. Jednou z nich je rodinná zahrada čtenáře Petra z Kroměříže, který na ni má krásné vzpomínky z dětství.

Tajemství černých děr v oceánu i golfského proudu. Objevte záhady přírody

8. 5. 2024 | Naše domovská planeta Země, na které žijeme a vyvinuli jsme se jako druh, ukrývá stále spousty tajemství. Některá se vědcům podařilo objasnit, jiná zkoumají, o dalších nemají ani tušení.

KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány

7. 5. 2024 | Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím alespoň toužíte? Pak tu máme kvíz přesně pro vás.

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. 5. 2024 | Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody, několik nenápadných hlízek by za pár let mohlo nadělat pěknou paseku. Na užitkové zahradě se ovšem této vlastnosti dá skvěle využít. Ideálně pokud topinambur zasadíte do velkokapacitní nádoby, jak radí přírodní zahradník Tomáš Trejbal.

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

7. 5. 2024 | Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy zahrát si na pravé americké barbecue. Tady si byli nejvíc jistí v kramflecích Danny s dcerou Danielou, kteří na žebrech vyrostli. A podle hodnocení amatérské poroty se právem stali grilmastery kola.

Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén

6. 5. 2024 | Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější zahrada jako první. Vůbec není špatná, a až si prohlédnete její fotogalerii, možná si vzpomenete, že už jste ji někde viděli. Tak teď máte možnost díky popisu majitelky zjistit více, jak tento půvabný prostor pro rodinu se třemi dětmi vznikal, a co ukrývá.

Ředkvičky vyčistí tělo, rukola s polníčkem nakopnou imunitu a jste fit

6. 5. 2024 | Příroda se probudila a slunce láká ven, mnohým z nás se však nikam nechce. Cítíme se unavení, oslabení. Projevuje se nedostatek vitaminů i slunečního svitu, kterým jsme trpěli během zimy. Napravíte to snadno: koukejte vyrazit na sluníčko a sáhněte po jarní zelenině a bylinkách.

Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček

5. 5. 2024 | I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý díl grilovacího seriálu potěší jak dospělé, tak především děti. Jan Horký vytvoří dětský burger s gigahranolkou a Adéla Bigasová nabídne trhaná kuřecí prsa v tomatové omáčce na indickém chlebu naan, které si vaše děti zamilují.

Život amerických prezidentů se pojil se psy. Jaké měli nejradši?

4. 5. 2024 | Do současné doby se na postu prezidenta Spojených států amerických vystřídalo už 48 lidí. Je zajímavé, že převážná většina z nich si do Bílého domu přivedla i svého oblíbeného psa, někteří rovnou celý zvěřinec. Výjimkou poslední doby byl jen Donald Trump.

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

3. 5. 2024 | Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš zjistíte, že je mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá.

K jahodám přidejte na záhon cibuli, ochrání je, radí přírodní zahradník

3. 5. 2024 | Tím spíš, že spousta budoucích ovocných plodů letos pomrzla ve fázi květu, budeme zřejmě rádi za každý kousek vlastního ovoce. A tak, ačkoliv je pro jahodníky lepší podzimní výsadba, i teď je ještě můžete vysazovat, třeba ty stáleplodící nebo pozdní odrůdy. Založte si jahodový záhon, klidně vyvýšený, za tu voňavou sladkou úrodu úžasné chuti to stojí.

V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi

2. 5. 2024 | Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan sumaterský. Jde o první mládě 11leté samice Diri, která přišla na svět rovněž v pražské zoo.

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. 5. 2024 | Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého kroku, aby na konci vznikl gastronomický skvost. Všechny ingredience i postupy spolu musí dokonale hrát. Kuchaři si často musejí připadat jako dirigenti symfonického orchestru. Přesto existuje řada pokrmů, nad kterými si nikdo hlavu nelámal. Vznikly zkrátka kouzlem náhody, nebo dokonce nehody.

Krvavá i bílá svída jsou krásné celý rok i jako živý plot. Snadno se množí

2. 5. 2024 | Ještě nemáte na zahradě žádnou svídu? Pak je nejvyšší čas ji vysadit, neboť tyto odolné okrasné dřeviny nejsou jen pravými mistry převleků, ale jsou také úžasně nenáročné. Velkou výhodou je, že svída odvede v zahradě dobrou službu v každém ročním období. A mimo zahradní sezonu se můžete těšit z jejích pestrobarevných větviček, radí magazín DOMA Dnes.

Váš mazlíček může v květnu hrát o deku, granule a kapsičky pro psy a kočky

1. 5. 2024 | Pokud máte doma roztomilého králíčka, kočku, psa, ještěrku nebo třeba koně, můžete si zahrát v dalším kole fotosoutěže o nejroztomilejšího mazlíčka měsíce května. Tentokrát se bude hrát o kvalitní dobroty od značky Purina Pro Plan.

Nechcete na zahradě chemická hnojiva? Zkuste to s mykorhizními houbami

1. 5. 2024 | Mykorhizní houby jsou nezbytnou součástí přírodního ekosystému a hrají klíčovou roli v růstu a vývoji rostlin. Tyto houby vytvářejí symbiotický vztah s rostlinami, který je prospěšný pro obě strany. Zahradník Tomáš Trejbal je úspěšně využívá proto, aby zlepšil kondici svých rostlin a minimalizoval nutnost hnojení. Jak s nimi v praxi zacházet, ukázal na Primě v pořadu Zahradník po ruce.

Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc

30. 4. 2024 | Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset tisíc korun. Autorka vítězné fotky Hana dostane pro svého mazlíka krmivo za 5 tisíc, stříbrný František za 3 tisíce a bronzový Jaroslav za 2 tisíce korun. Chcete se také zapojit a zahrát si o granule a kapsičky? Stačí poslat fotku do květnového kola.

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

30. 4. 2024 | Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem bylo použít mleté maso, což se sice zdá jako ten nejsnazší úkol, ale zároveň není problém mleté na grilu utrápit a vyrobit z něj „sušenku“.

Péči o dvě gorilí mimina v jedné náruči si zkouší Duni, dcera slavné Moji

30. 4. 2024 | Minulý týden začala samice Kijivu, zkušená pětinásobná matka, půjčovat své sotva dvoutýdenní mládě nevlastní sestře Shindě. V neděli si pak roli jeho chůvy vyzkoušela i samice Duni, která právě pečuje o své prvorozené mládě – téměř čtyřměsíční samičku Mobi.

Zdroj: iDNES.cz - https:/idnes.cz
10:11:17 | 09.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD