Pátek 26.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Bulvár » Blesk.cz
Blesk.cz Zdroj: Blesk.cz |

Gazprom u ruského soudu zažaloval ČEZ a další evropské energetické firmy

26. 4. 2024 | Ruská plynárenská společnost Gazprom u ruského soudu zažalovala tři středoevropské podniky, včetně české energetické firmy ČEZ a podniku Západoslovenská energetika (ZSE). Informovala o tom dnes agentura TASS, podle které to vyplývá ze soudních spisů.

Nová cyklostezka v Holešovicích: Spojení Trojského mostu s Libeňským, přechody i parkování

26. 4. 2024 | Cyklisté mohou v pražských Holešovicích využít podél Vltavy novou cyklostezku. Cesta začíná u mostu Barikádníků a vede podél řeky až k ulici Varhulíkově. Nový úsek je součástí jedné ze dvou tzv. páteřních cyklostezek vedoucích podél Vltavy od jihu na sever, konkrétně stezky označené A1. Cyklostezku, která je již několik dní v provozu, v pátek slavnostně otevřeli představitelé magistrátu, Prahy 7 a Technické správy komunikací (TSK). Ve Varhulíkově ulici pak mohou cyklisté nově jezdit obousměrně, ...

Dva ze splašených koní v Londýně jsou po operaci a ve vážném stavu. Ztratili mnoho krve

26. 4. 2024 | Dva z pěti splašených koní britské královské kavalérie, kteří uprchli do centra Londýna, jsou ve vážném stavu, píše deník Daily Mail. Bělouš Vida a černý Quaker museli podstoupit operaci, oba ztratili hodně krve a mají vážné řezné rány po střetech s taxíkem a autobusem.   

Hon na zloděje: Gauner vykradl byt, majitel ho vystopoval a poznal podle svého oblečení!

26. 4. 2024 | Hon na zloděje mají za sebou policisté z Prahy 7. V půli dubna jim zavolal muž s tím, že se k němu do bytu někdo vloupal, zatímco spal, a ukradl mu mj. batoh, v němž bylo lokalizační zařízení. To ukazovalo polohu v restauraci v Praze 7. Tam muž podezřelého vypátral, protože měl na sobě jeho oblečení! Když ho konfrontoval, dal se pachatel na útěk, to už po něm ale šli i policisté.

Další Křetínského nákup: Německý Thyssenkrupp mu prodá pětinu ocelárny

26. 4. 2024 | Německá společnost Thyssenkrupp prodá 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Ocelárna o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Firmy také jednají o akvizici dalších 30 procent a usilují o vytvoření společného podniku, ve kterém by každá ze stran měla poloviční podíl.

Perné chvíle Yvetty Blanarovičové: Strach o nemocnou maminku!

26. 4. 2024 | Po zdravotní indispozici na konci loňského roku, kterou se naštěstí podařilo překonat, má zpěvačka a herečka Yvetta Blanarovičová (60) zase strach o svou maminku (87)! Na sociálních sítích prozradila, že jí nemoc doslova převrátila život vzhůru nohama. 

ONLINE: Ukrajina stahuje americké tanky Abrams a tvrdé boje na Doněcku

26. 4. 2024 | Ruští vojáci se snaží zabrat co největší území ještě před příchodem americké bezpečnostní pomoci. Okupační síly se nepřestávají pokoušet zmocnit města Časov Jar v Doněcké oblasti. Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams, jsou zranitelné při nasazení dronů. Deset lidí zahynulo a další dvě desítky utrpěly zranění při vzdušných úderech nebo ostřelování ze strany Ruska i Ukrajiny. Napsala to agentura AFP. O civilních obětech během dne podle ní informovaly ukrajinské úřady, činitelé dos ...

Zmatený naháč v Jirkově opakoval náhodná slova: Hrozí mu vězení

26. 4. 2024 | Muž (34) z Jirkova na Chomutovsku začátkem dubna odhodil veškerý stud a především oblečení a procházel se po ulici nahý. Policii pak opakoval náhodná slova. Ukázalo se, že byl pod vlivem drog a v minulosti už seděl za výtržnictví. Teď mu hrozí tříleté vězení.

7 let manželství Karla Janečka: Návrat do tygřího chrámu

26. 4. 2024 | Pachatelé se vrací na místo činu! Platí to v případě Karla Janečka (50) a jeho manželky Lilie Khousnoutdinové (35), co při své návštěvě Bhútánu zamířili do míst, kde se před lety neoficiálně vzali během buddhistického obřadu...

Korupce na Ukrajině: Soud poslal do vazby ministra zemědělství

26. 4. 2024 | Ukrajinský soud dnes poslal do vyšetřovací vazby ministra zemědělství Mykolu Solského, podezřelý je z nezákonného nákupu státních pozemků. Soudce stanovil kauci ve výši 75,7 milionu hřiven (asi 44,8 milionu korun), píše agentura Ukrinform. Solskyj obvinění odmítá. Týkají se událostí z let 2017 až 2021, tedy z doby před jeho nástupem do funkce.

Ranní požár vyhnal z postelí 20 lidí: Na Vinohradech hořel dřevěný přístavek

26. 4. 2024 | V centru Prahy hořel v noci na pátek dřevěný přístavek u obytného domu, ve kterém bylo 20 lidí. Nikdo se ale podle hasičů nezranil. Pražští hasiči to oznámili v tiskové zprávě a na síti X. Škoda činí 300 000 korun. Příčina vzniku požáru je zatím neznámá.

Malá Beátka z Jindřichohradecka spěchala na svět: Maminka už to s holčičkou do porodnice nestihla

26. 4. 2024 | K překotnému porodu vyrážely v úterý dvě posádky Zdravotnické záchranné služby z Dačic. Na cestu do nemocnice už nebyl čas a malá Beátka se narodila doma. Vše proběhlo bez komplikací. 

Rodiče z Dolních Orešan bili děti řetězem?! Šokující rozhodnutí soudu

26. 4. 2024 | Čtyři děti ve věku tří až dvanácti let z Dolních Orešan na Slovensku si procházely peklem. Jejich rodiče Jaroslava (32) a Milan (47) své potomky měli bít řemenem, řetězy a nedávali jim údajně ani najíst. Okresní soud v Trnavě vzal oba rodiče do vazby, ale Krajský soud pro stížnost otce rozhodnutí zrušil. Oba rodiče jsou tak nyní stíháni na svobodě.

Lipavský na návštěvě v Budapešti: Jednat bude o pomoci Ukrajině

26. 4. 2024 | Český ministr zahraničí Jan Lipavský dnes bude v Budapešti jednat se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem o vzájemných vztazích či o situaci na Ukrajině napadené Ruskem. Šéf české diplomacie také vystoupí na univerzitě Ludovika a setká se s budapešťským primátorem Gergelem Karácsonyem.

Odborníci na telefonu jsou zpět: Už v pondělí poradí s psychickým zdravím! Komu můžete volat?

26. 4. 2024 | Podle Světové zdravotnické organizace trpí 300 milionů lidí úzkostnými poruchami a 280 milionů depresemi. Ani Česko nepatří mezi výjimky a narůstá zde počet lidí s psychickými potížemi. Za posledních 11 let vzrostl počet osob trpících nějakou formou psychické nemoci o 22 %. Zavolejte si o pomoc Odborníkům na telefonu Blesku!

Seniorka se odmítala vzdát smečky psů. Záchrana vyhublých a nemocných zvířat přišla na poslední chvíli

26. 4. 2024 | Bez veterinární péče a bez krmení živořila šestice psů na dvorku rodinného domu. Majitelka je nezvládala, vzdát se jich ale nechtěla. Zvířata bohužel zachránil až její odchod do nemocnice. Teď se zotavují v útulku spolku Pet Heroes v Lanškrouně.

Tipy na víkend: Festival ABC! Středověk v Libušíně, letecká show i setkání veteránů

26. 4. 2024 | Ze zimy rovnou do léta! V sobotu až 22 a v neděli i 25 stupňů a k tomu slunečná obloha - takový teplotní šok si pro nás na poslední dubnový víkend připravilo počasí.  Není proto důvod sedět doma. Ve spolupráci s CzechTourism a serverem kudyznudy.cz jsme pro vás připravili několik tipů na výlety.

Rošády ve Fialově vládě: Jsou po Langšádlové v ohrožení další „neviditelní“ ministři?

26. 4. 2024 | Konec Heleny Langšádlové (TOP 09) na pozici ministryně pro vědu, výzkum a inovace je již osmou změnou v kabinetu Petra Fialy (ODS). Jaké byly ty předchozí a je některý z ministrů v aktuálním ohrožení kvůli tomu, že se u Langšádlové řešilo i to, že její práce nebyla před blížící se sérií voleb příliš viditelná navenek, pro voliče? Politolog Jan Kubáček se pozastavil nejen nad koncem Langšádlové, ale třeba i pozicemi ministrů Martina Dvořáka (STAN) či Michala Šalomouna (za Piráty). Dvořáka označi ...

Krásné novinky od dětí s SMA: Maxík už půjde do školy! Oliverkovi se daří ve školce

26. 4. 2024 | Rodiny malých bojovníků, kteří trpí zákeřnou spinální svalovou atrofií (SMA), zveřejnily pěkné novinky. Čas běží opravdu rychle a Maxík už se v září chystá do školy. V úterý byl s rodiči u zápisu a těší se až se naučí číst a psát. Oliverek mezitím navštěvuje školku a chodí na rehabilitace. Dokonce se převlékl za superhrdinu.

Češi pro letušku Lenku vybrali 5 milionů na léčbu rakoviny: Tragicky přišla o bratra!

26. 4. 2024 | Na léčbu Lenky Růžkové (36), kterou nehradí pojišťovna, se loni v listopadu skládalo celé Česko. Vybralo se pět milionů, a ona tak může dál bojovat proti metastázím melanomu. Jenže osud jí připravil další těžkou zkoušku. Tragicky zemřel její bratr, který jí byl velkou oporou.

Zdroj: Blesk.cz - https://blesk.cz
12:11:09 | 26.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD