InfoDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Pláže i favely aneb Krásná i odvrácená tvář Jižní Ameriky - Hradec Králové

Kdy:
Pátek 21.09.2018 od 18:00 hod
Kde:
ClubCafé Pessoa, Československé armády 543, Hradec Králové
Pořadatel:
Sdílet:

V rámci pravidelného Diskusního klubu Čaj o šesté se společně s přednášejícím Josefem Potočkem podíváme se do oblasti východního pobřeží od zálivu de la Plata po Rio de Janeiro.
Nejdříve navštívíme Buenos Aires, hlavní město Argentiny. Prohlédneme si centrum města s prezidentským palácem a budovou kongresu, podíváme se k hrobu slavné Evy Perónové, podnikneme výlet do pampy a do delty řeky Rio Tigre. Přes záliv si katamaránem uděláme jednodenní výlet do Montevidea, hlavního města Uruguaye, kde si prohlédneme hlavní pamětihodnosti. Pak se přesuneme vnitrozemí, do hraniční oblasti mezi Argen-tinou a Brazilií, k vodopádům Iguazú. Patří mezi největší vodopády na světě, prohlédneme si je z obou stran.
Navštívíme Ptačí park s nádhernými papoušky a podnikneme výlet do tropické džungle. V poslední části programu se podíváme do Rio de Janeira, jednoho z nejkrásnějších, ale i nejproblémovějších měst světa. Uvidíme všechny známé turistické atrakce: pláž Copacabanu, Cukrovou homoli s nádhernými výhledy na město, vrch Cordo-vado se světoznámou sochou Krista a další zajímavosti, mezi nimi i krásnou botanickou zahradu. S průvodcem se podíváme i do oblasti slumů, tzv. favel, které představují odvrácenou a nebezpečnou tvář města.

Vstupné zdarma!

Mapa:

Tuto akci najdete i na portálu: hradeckralovednes.cz

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce



54,741859436035


Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »




-->
Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS
Tento web používá cookies, jeho dalším používáním s touto skutečností souhlasíte. Další informace najdete zde.